Facebook Toestaan Niet toestaan

De mening van.........

1 juni 2022 17:00

ZUIVERE KOFFIE????????
Tot op de laatste speeldag is onbeslist wie kampioen wordt in klasse 3B. FC Skillz of Sc Monster. FC Skillz speelt tegen het gedegradeerde DUNO. Sc Monster tegen tot degradatie- wedstrijden veroordeelde Quick Steps. Als we aannemen dat beide clubs die laatste wedstrijd winnen, dan beslist het doelsaldo.

Hier doet zich een opmerkelijke  zaak voor.  De wedstrijd FC Skillz tegen SV Loosduinen op 28 mei j.l . werd gestaakt in de 78e minuut bij een stand van 2-1.
De website van SV Loosduinen meldde zondag het volgende :

Helaas is de wedstrijd definitief gestaakt. Speler met nummer 2 van FC Skills krijgt 2x geel, maar de scheids heeft andere mening hierover.

De website van FC Skills zwijgt in alle digitalen.
Dinsdag geeft SV Loosduinen opening van zaken:

Na weer een overtreding van nr. 2 van Skillz die eerder in de wedstrijd ook al duidelijk een gele kaart had gekregen, kreeg hij zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Yanover, maar waar iedereen dacht dat hij mocht gaan douchen in één van de blokhutkleedkamers mocht hij gewoon blijven staan, bij navraag bij de scheidsrechter meende hij eerder dat hij nr. 8 eerder in de wedstrijd een gele kaart had gegeven.
Er ontstond zoveel onvrede aan de zoveelste nadelige beslissing dat de wedstrijd gestaakt werd In de 78e minuut. Na 10 minuten en flink overleg wilde de scheidsrechter Yanover wel verder maar bleef hij bij zijn standpunt om nr. 2 te laten staan. Als statement, mede gezien de arbitrage van de afgelopen weken richting de KNVB is er door de technische staf besloten niet meer het veld op te gaan en werd er vroegtijdig een koude douche opgezocht. Inmiddels geeft de KNVB er geen gras over laten groeien en het restant vastgesteld. Vanavond (dinsdag 31 mei om 20:00 uur wordt het restant van 12 minuten uitgespeeld, waarbij Skillz “normaal” met 11 spelers mag optreden).

Niet vermeld werd dat SV Loosduinen door de KNVB in het ongelijk werd gesteld en als straf een geldboete kreeg en 3 punten in mindering.

De 12 minuten werden dinsdagavond gespeeld. Het werd vanaf het vertrekpunt na 78 minuten speeltijd 2-1, nota bene 7-1.
Het is duidelijk dat hier zaken niet kloppen. 5 Goals scoren in 12 minuten betekent dat de tegenstander alles laat lopen. Kennelijk heeft SV Loosduinen gedacht: “De KNVB kan ons wat. Dikke neus, vier bier. Wij regelen het hier, zoals wij denken  dat het moet gaan”.

Het gevolg is dat hier sprake is van competitievervalsing. De KNVB moet hier gemaand worden om een diepgaand onderzoek in te stellen.

De 7-1 uitslag  betekent dat het oorspronkelijke doelsaldo van FC SKILLZ na 78 minuten op -5   tov SC Monster verandert in  0!!!!. Op de slotwedstrijden, nu nog gepland voor a.s. zaterdag, komt een niet aanvaardbare en te hoge druk te staan.