Facebook Toestaan Niet toestaan

De mening van ............

24 februari 2023 14:00

Geweldig boeiend voetbal op de TV deze week.
Het begon dinsdagavond met de oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Oostenrijk. Niet in de sneeuw, maar op Malta. Het is een wedstrijd als voorbereiding op het WK in de zomer te spelen in Australië en Nieuw Zeeland.

Het was de 2e wedstrijd tegen Oostenrijk. Eerder verloren de Oranjevrouwen. Nu ging het stukken beter. Het werd 4-0.
De Oranjevrouwen hebben dinsdag revanche genomen voor de oefennederlaag van vrijdag tegen Oostenrijk. We lezen het volgende: “ Beerensteyn opende na dertien minuten de score op Malta".
Het hoogtepunt van de avond volgde in de 41e minuut. Martens schoot een vrije trap van zo'n 25 meter op schitterende wijze in de bovenhoek en besloot een sterke eerste helft van de Oranjevrouwen daarmee in stijl.

Na rust bleef Oranje scoren, ook al was het spel een stuk minder. Beerensteyn maakte uit een rebound de 0-3 en gaf zo haar visitekaartje af. Jonker verkoos de aanvaller van Juventus in zijn zoektocht naar een vervanger van de geblesseerde Vivianne Miedema boven Fenna Kalma.
Beerensteyn bereidde vervolgens ook nog de 0-4 van Esmee Brugts voor”. Deze aanvaller werd door bondscoach als linksback geprobeerd. Ook de rechtsbackpositie werd door een nieuwkomer bezet Kerstin Casparij. Hiermee worden de al jaar en dag zwakst bezette posities van het Oranjevrouwenteam, zowel in verdedigende als vooral ook in opbouwende zin, versterkt.

Maar een groot gemis blijft bestaan. Vivien Miedema zal er niet zijn. Dat scheelt heel veel schotkracht. Dan volgde de prachtige wedstrijd Liverpool tegen Real Madrid. Een zinderende 1e helft met een 2-0 voorsprong na 14 minuten voor Liverpool. Daarna 2 prachtige missers van de 2 doelmannen. Ieder op zijn beurt.!!! Dan een 2-2 ruststand . Een 2e helft waarbij Real Madrid liet zien dat ze in staat zijn, vooral door een moordend hoge tempo te blijven spelen, Liverpool van de mat te drukken. En met 2-5 terug naar Spanje terug te vliegen.

Woensdagavond Inter tegen Porto. Iets minder spectaculair. Maar toch een fraaie potvoetbal, waarbij de misschien iets betere ploeg toch een kleine winst boekte. Inter gaat met een 1-0 voorsprong de beslissende return in. Opvallend was het passeren van Vrij en Dumfries in de basisopstelling. Wat is dat nu??? 2 Nederlandse internationals op de bank. Misschien kunnen ze de PSV verdediging komen versterken. Tegen een 3-0 achterstand bij Sevilla valt niet te voetballen. Toch wist PSV in de 2e helft nog 2x te scoren. Niet genoeg om door te gaan. Maar geen afgang en een moed gevende prestatie.

Tenslotte Ajax. In de thuiswedstrijd tegen de Berlijnse club was het Heitinga-effect niet sterk genoeg. Nu dus wel? Heitinga begon gewaagd met een sterk aanvallende opstelling. Een ongelukkige handsbal was een opdoffer. Nog erger was opnieuw een keepersblunder van een Europese klasse. Wat is er met die lui???? Tenslotte een 3-1 nederlaag. Het had erger gekund. We kunnen ons nu weer helemaal richten op de spannende vaderlandse competitie!!!!!!