Team-informatie

Welkom bij de JO7 van Sportclub Monster

Mini voetbal stelt kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 in staat lid te worden van Sportclub Monster en eerder te beginnen met het voetballen. Dit leren voetballen bij het mini voetbal gaat op een manier waarbij plezier en positieve coaching centraal staan.

Trainingen

Naast het voetbal op zaterdag wordt er op woensdagen van 17.00 tot 18.00 uur getraind, graag 10 minuten vooraf op het veld aanwezig. Tijdens de trainingen leren de kinderen op een leuke manier hoe ze met de bal en andere kinderen om moeten gaan.

Wedstijden

De JO7 van Sportclub Monster speelt in een Westlandse competitie. Op de zaterdagen worden teams van 4 spelers gemaakt, waarbij nog niet wordt geselecteerd. Deze teams spelen wedstrijdjes tegen andere JO7 teams uit het Westland. Hier worden onderlinge wedstrijdjes gespeeld van vier tegen vier.

Spelregels voor JO7

Sinds het begin van het seizoen 2007 is de Westlandse competitie opgestart voor de spelvorm 4 x 4 dit is voor 5 en 6 jarige voetballers (Jeugd Onder 7 jaar). Deze spelvorm past uitstekend bij deze leeftijdsgroep om veelvuldig balcontact te hebben. De Westlandse competitie is opgericht om de reisafstanden te beperken en de voetballers toch al een ervaring mee te geven.

KNVB richtlijnen voor het spelen van 4 x 4

Veld: Minimaal 20 x 30 meter en maximaal 30 x 40 meter.
Doel: 3 bij 1 meter
Bal: Nummer 5 met een maximum genomen
Doeltrap: Mag in gebracht worden d.m.v. dribbelen of inschieten
Intrap: Mag in gebracht worden d.m.v. dribbelen of inschieten niet direct scoren!
Hoekschop: Worden normaal genomen
Vrije schop: Overtredingen woden bestraft met een directe vrije schop, tegenstander op min. 5 meter afstand
Strafschop: Bij uitzondering wordt een strafschop genomen op min. 8 meter van het doel en zonder keeper
Spelbegeleider: Het toepassen van de regels is in handen van de spelbegeleider, deze bevindt zich aan de zijlijn en bemoeit zich zo weinig mogelijk met het spel

Aandachtspunten JO7 competitie:

• Wedstrijden (3 x 15 min. of 4 x 10 min.) vangen aan op de tijden zoals aangegeven in het speelschema.
  • Uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig zijn.
  • Elk team heeft een leider/leidster.
  • Elke vereniging heeft een coördinator als eerste aanspreekpunt voor de leiders en bezoekers.
  • Jeugd wordt ingedeeld op geboortejaar.
  • Elke vereniging stelt teams samen die gelijkwaardig zijn aan elkaar: geen selectie.
  • Er wordt geen ranglijst bijgehouden.
  • Thuis spelende ploeg draait door bij wisselen van veld.
  • Er wordt gespeeld zonder keeper.
  • Scoren is alleen toegestaan op de helft van de tegenstander.
  • Na de wedstrijden vooral stimuleren dat de spelertjes elkaar de hand schudden (FAIR PLAY)
  • Ouders moeten langs de buitenzijde van het veld staan, het liefst aan de lange zijde, alleen begeleiders van de clubs in het middengedeelte.
  • Af en toe een simpele aanwijzing / aanmoediging kan geen kwaad onder de voorwaarde dat te allen tijde een positieve benadering wordt nagestreefd.

Kinderen bewust proberen te maken dat plezier in het spelletje en lekker met elkaar voetballen belangrijker is dan winnen. Dan volgt de rest vanzelf.

TIPS VOOR DE OUDERS

> Wees enthousiast, stimuleer uw zoon of dochter en de mede spelers.

> Gebruik geen tactische kreten; ze hebben het al moeilijk genoeg met de bal, zichzelf en de tegenstander.

> Laat het coachen over aan de trainer.

> Blijf altijd positief, juist bij verlies. Wordt niet boos, de volgende keer beter.

> De spelbegeleider doet ook zijn best, bemoei u niet met zijn beslissingen.

> Gun uw kind het kind zijn, want het moet nog zoveel leren.

> De wedstrijd is al moeilijk genoeg. Winnen, maar ook verliezen hoort nu eenmaal  bij het voetbal.

> Als uw kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt.

> Thuis spelende vereniging is verantwoordelijk voor de gang van zaken tijdens de wedstrijden: hou het gezellig met elkaar en spreek elkaar gerust aan op ongewenst gedrag!

Training:

Dag Tijd Trainer(s) Veld Kleedkamer Opmerkingen
Woensdag 17.00 - 18.00

Sportclub Monster JO7:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!