• Bianca bedankt !!!

6 jun 2020
  • Bianca Bedankt!

7 jaar geleden kwam Bianca Koppers als trainster binnen bij Sportclub Monster.

Bianca is gestart bij de MB1, maar had grootsere plannen voor het vrouwenvoetbal op Monster. In haar tweede seizoen bij Monster heeft ze voor een aardverschuiving gezorgd binnen de senioren dames tak. Er moest namelijk selectievoetbal gespeeld gaan worden en dat kan alleen als je ook het talent van de jonkies gebruikt.

Het dan tobbende dames 1, bungelend onderaan het rechter rijtje in de 3e klasse, wordt uit elkaar gehaald. De speelsters van de twee senioren-elftallen worden opnieuw ingedeeld en een paar talentjes van de meiden worden erbij gehaald. De weg omhoog is ingezet. Na 1 seizoen wennen, speelden we het 2e seizoen al voor promotie en werd het 3e seizoen onder Koppers al gepromoveerd naar de 2e klasse. Gewoon, met eigen meiden.

In de 2e klasse was het aanpoten, maar speelden de dames zich makkelijk veilig in seizoen 1. De bijzondere prestaties lekten ook door buiten de vereniging en er kwamen wat versterkingen bij, mede dankzij het duidelijke doel van Koppers en haar connecties in de voetbalwereld. Na 2 jaar nacompetitie om promotie was het jaar 3 raak: promotie naar de 1e klasse. Een puike prestatie voor ons kleine kustdorp, spelen in een landelijke competitie.

Door de jaren heen heeft het vrouwenvoetbal van het vlaggenschip een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van lange halen snel thuis was geen sprake meer. Er werd echt gevoetbald vanuit een gedachte en de meiden binnen de lijnen wisten uit te voeren wat Bianca op het bord in de kleedkamer uiteenzette.

Buiten de energie die Bianca in het 1e stak deed zij nog veel meer op de club. Ze zorgde dat de ADO Den Haag voetbalschool voor meiden op zondag neerstreek op onze vereniging en er werd en KNVB talentendagen voor meisjes georganiseerd.

Nu, na zoveel mooie seizoenen is het einde van een tijdperk daar. Nadat er al een paar seizoenen getrokken wordt aan Koppers door topclubs in het vrouwenvoetbal als Ter Leede en ADO Den Haag maakt zij komend seizoen de overstap naar laatstgenoemde. Dik en dik verdiend.

Bianca: bedankt!