• CSW maatje te groot in promotieduel Dames 1.

CSW maatje te groot in promotieduel dames 1

Zaterdag 9 juni speelde dames 1 de uitwedstrijd bij CSW voor promotie naar de 1e klasse zaterdag. Een belangrijke dag dus voor de damesafdeling uit Monster, en daarom werd de dag goed afgetrapt met een stevige lunch op uitnodiging van de vereniging. Een mooi gebaar van de club en na bemoedigende speech van de voorzitter togen we met een bus vol goede moed richting de onbekende tegenstand uit Wilnis.

Klik voor foto’s: https://myalbum.com/album/RDEEtkOYKuBQ (foto-credits: Lars Boonstra)

De zon scheen, toeschouwers langs de lijnen, alle ingrediënten voor een mooie middag. CSW beleefde een vliegende start vanaf het eerste fluitsignaal. De tegenstanders konden elkaar makkelijk vinden en bleken een aantal hele handige speelsters in de gelederen te hebben. Het duurde dan ook niet lang voordat de voorhoede uit Wilnis de Monsterse defensie het nakijken gaf. De 1, 2 en 3-0 lagen binnen 15 minuten in de touwen. Overrompeld door de snelle grote achterstand moest de moraal teruggevonden worden. Mondjesmaat kreeg Monster wat meer te vertellen in het veld, en creëerde voorzichtig wat kansen. Nadat Roos de keeper 1 op 1 net niet wist te passeren, was het 2 minuten voor rust Sascha die met een geplaatst afstandsschot de 3-1 op het scorebord zette. Zij het niet dat de grensrechter van CSW-zijde volledig onterecht zijn vlag in de lucht stak en de bijzonder fluitende KNVB-scheidsrechter zijn advies opvolgde. Van 3-1 terug naar 3-0. Vera wist 1 minuut voor rust nog erger te voorkomen door een bal van de doellijn te redden. 3-0 ruststand.

De tweede helft is normaliter de beste helft van Sportclub Monster. Voetballend was de tegenstander sterker, maar dames 1 komt een eind op karakter. Meer strijd wilden we zien in de tweede helft. Om wat olie op het vuur te doen werd, de wederom uitstekend ingevallen, Emma "Angry" Geers binnen de lijnen gebracht en ging Monster positioneel meer aanvallend staan. Ondanks de aanvalsgolven die bleven komen in vlagen, een ingecalculeerd risico. Gelukkig had keepster Lisa een goede dag, zij wist meer dan eens te voorkomen dat de tegenstanders verder uitliepen met de ene na de andere fabelachtige redding. Monster was erg dicht bij de 3-1 op een vrije trap van Sylvana die door Kelly op de handen van de keeper gekopt werd. In de laatste minuten wist onze balvaste nummer 10 Michelle na een solo nog de 3-1 op het scorebord te zetten en daarmee de eer van Monster te redden.

Al met al niet het resultaat waar we voor gekomen waren. Na een uurtje balen toch de knop omgezet om er een nog een gezellig avond van te maken. Want er is 1 helft die de dames uit Monster áltijd winnen en dat is de derde (en vierde..vijfde..) helft!

Overigens, door nieuwe indelingen van de hogere klassen door de KNVB maakt Monster nog steeds kans op promotie, via de verliezers knock-out. Dan zullen de dames op 16 en 23 juni moeten winnen. Het seizoen duurt dus nog even voort??

Sponsor Watch Out, namens de damesselectie bedankt voor het organiseren van bus & avondprogramma!