• Dames 1 strijden verder voor promotie 1e klasse!

Na jaren actief te zijn geweest in de 3e klasse promoveerde dames 1 in seizoen 2015/2016 naar de 2e klasse. Lijfsbehoud, was het eerste doel. Geëindigd in de middenmoot in seizoen 2016/2017. Voor 2017/2018 werd door trainster Bianca Koppers als doel gesteld: top 3. Ambitieus, maar waarom niet. En jawel, dames 1 eindigde dit seizoen met mooie en minder mooie wedstrijden, maar altijd met genoeg strijd, op de 3e plaats in de 2e klasse B. Echter, het seizoen is nog niet voorbij voor de dames van Sportclub Monster! De dames hebben namelijk de 2e periode binnen weten te slepen. En een periodetitel betekent: nacompetitie!

De tegenstander voor de eerste wedstrijd van totaal drie rondes knock-out systeem is FC Delta Sport ’95 uit Houten. Een volledig onbekend team, geëindigd op de 2e plaats in de 2e klasse A.
    De uitwedstrijd werd door omstandigheden (internationaal toernooi) verzet van zaterdag 2 juni naar dinsdagavond 5 juni. Dus reden we dinsdagavond in colonne naar het zonnige Houten. Met gezonde spanning werd om 20:00 uur afgetrapt. Delta Sport zette direct druk en gaf geen meter ruimte weg. Nadat Sportclub Monster goed wakker was geschud door de sterke tegenstander kon het iets meer in haar spel komen, al had Delta Sport de eerste helft het betere van spel. Met een aantal schoten rakelings langs het doel en een bal op de lat als resultaat. Toch hield de Monsterse defensie goed stand (toppers). Monster werd wat sterker en wist er een aantal keer goed uit te komen. Na een mooie combinatie tussen Michelle en Britt werd het schot op doel gekeerd door de goalie. Roos kon de rebound net niet binnenwerken. Niet veel later was het nog Roos die de keeper 1 op 1 bijna kon passeren en Michelle die haar afstandsschot op het dak van het net zag belandden. Het spel ging meer op en neer, maar het was Delta Sport waar de meeste dreiging van uit ging. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg kwam dan ook de 1-0 ruststand op het scorebord.

Waar in de eerste helft nog (te)veel ruimte gegeven werd aan de tegenstander om op te bouwen werd in de tweede helft de druk opgevoerd. Het vuur was aan en er moest gescoord worden. Het ging dan ook meer gelijk op in de tweede helft. Zo zag de sterk ingevallen Emma haar afstandsschot op de vuisten van de keeper belanden en werd een hoekschop van Sascha in de handen van de keeper gekopt door onze voorhoede. Een kwartier voor tijd moest de altijd steady spelende Kristel het veld geblesseerd verlaten en werd Kelly ingezet als breekijzer. Nog geen minuut later werd laatstgenoemde als doorgebroken speelster neergehaald door de keepster uit Houten. Rood! en een vrije trap randje 16. De vrije trap werd maximaal benut en laag binnengeschoten door Michelle. Met nog 15 minuten op de klok en 10 tegenstanders binnen de lijnen was alles mogelijk. De druk werd wat verder opgevoerd wat leidde tot een misser in de verder foutloze defensie van Delta Sport. Een breedtepass beland voor de voeten van Michelle, die twijfelt niet en krult de bal van afstand over de keepster, GOAL: 1-2! Nog een paar minuten te spelen, Delta Sport geeft niet op, Monster massaal in de verdediging. In de allerlaatste minuut weet de nummer 10 van Delta Sport de bal nog bijna in de kruising te krullen. Lisa redt, de bal belandt in de kluts, maar Lisa redt nog een keer! Spanning is niet te houden, maar wij behouden de voorsprong. Eindstand: 1-2!

Zaterdag staat de 2e ronde nacompetitie op het programma. De tegenstander is 2e klasser CSW. De wedstrijd is wederom een uitwedstrijd, aanvang 14:30 te Wilnis. Kom supporten!

Opstelling: Lisa Franken; Ilse van der Meer, Kristel Oolbekkink (’85. Kelly Heskes), Sylvana den Boer, Vera van der Sman; Debora Honders, Michelle Vrieling, Roos Gras; Larissa Krouwer (’30. Emma Geers), Britt Dijkxhoorn, Sascha Meijer.