• De Corner.

• THE CORNER.

HOOFDSPONSOR: W. STEENVOORT   LUCHTMECHANIEK & MONTAGEBEDRIJF.

Gelukkig klopt niet alles wat in de Corner is te lezen, het meeste wel, maar dat wist u natuurlijk al. Sóms kruipt er een foutje tussendoor. Zo ontving ik via via een bericht, uit het enge, swing, brexitland – het enige goede wat ze daar nog hebben is de Preimeir Leaque -   van Mike Greenways. In zijn app corrigeerde hij mij, terecht, over de coach van het Engelse elftal dat in 1966 wereldkampioen werd.

Dat was niet Matt Busby, maar natuurlijk Sir Alf Ramsey. Ook een Sir zoals u weet. Wát zou een trainer híer moeten presteren om tot Sir te worden benoemd? Ik ben ook trainer geweest, meest assistent, bij de jeugd. Dat was o.a. bij alom  bekende jeugdhoofdtrainers Ronald v Dijk en v Z. Het enige diploma wat toen te behalen was was die van pupillentrainer.  Nu hebben ze het over UEFA C en B. Rody Kruithof heeft zo´n diploma binnengehaald. Wel knap als je zo jong bent. Van de week zag ik Sacha Meijer langs de lijn lopen op de site.  Zij speelt nu in VR 1 en ik heb haar ook nog training gegeven.

Net als Roos Gras, maar dat wist u al. Tot nu toe is alles waar. Als assistenttrainert of als hoofdtrainert weet je nooit hoe loopt bij een club. Bij ADO waren al twee assistenttrainers weggestuurd door de TC  en gisteren ook de hoofdtrainert Rankovic. Het gaat niet gebeuren maar het zóu kunnen dat onze hoofdtrainert Marco Meijer gevraagd wordt en René van Delft neemt gelijk die hele TC daar over.  Als ze maar betalen, en dik, en veel en heel veel. Is goed voor de club en het geeft onze penningmeester een betere nachtrust. Voor René is er natuurlijk maar één vereniging en dat is SC Monster.

Bij óns is hij groot geworden als trainert. Mócht hij verkassen, dat zou wel een tegenvaller zijn, dan moet hij wél zijn blauwe jas inleveren. In de voetballerij is niets onmogelijk. Het is ook zéker een teleurstelling als sommige leden van de Corner geen aandacht ontvangen van de vereniging voor een beetje lief en leed. Er zijn er bij, een aantal zit al rúim langer dan zés weken in een zware dip, die dit hard nodig hebben doordat ze het moeilijk hebben in deze tijd. Twee niet nader genoemde personen hebben zich zelfs uit radeloosheid aangemeld bij een of andere duistere sekte! Dan ben je wel in de war.

We proberen zoveel als mogelijk het intern op te lossen, maar het is zwaar, echt zwaar, we gaan er bijna aan onderdoor. Een steuntje in de rug van anderen is zeer welkom, dat begrijpt u wel. Het koffie drinken wordt stééds lastiger gemaakt en dat proberen we dan ook stiekem te doen. Overal heb je kapers op de kust, je weet het maar nooit. Een ding is wel zeker, er is een nieuwe president in de USA. Het is te bid(d)en dat Trump zijn verlies accepteert en Joe belt en zegt; I have lost! Deze keer heeft Donald geen geluk en al die fraude komt, volgens hem, allemaal door die Russen. Hij gaat zelfs de VAR (Stroosnijders en Vollebrecht) inschakelen om álle stemmenbiljetten terug te zien.

Alle Russen uit Moskou willen trouwens een hertelling na het verlies afgelopen week in Rotterdam Zuid. Het blijft spannend in die poule. Hoe gaat dat nou in ónze competitie verlopen? De plannen van de KNVB zijn om half januari de competitie te herstarten. Nu al is  besloten dat het team dat aan het einde van de race  bovenaan eindigt  kampioen is en promoveert. Als je op de laatste plek staat ben je gedr. Er zijn door de huidige omstandigheden geen nacompetities omdat er geen periodetitels te behalen zijn. Wij staan nog steeds op de 1e plek en dat zal dus voorlopig zo blijven. Wij, SC Monster, zijn dus dé Herbstmeister van voetbaljaargang 2020. Een mooie titel, om niks.

Onze voorbestemde B&B hebben ook nog geen titel. Poststemmen is dé oplossing. Alle leden ontvangen een formulier en kunnen dan hun stem uitbrengen en die kan gestuurd worden naar het moderne postordersorteercentrum van  Post.nl in Westland aan de Emmastraat. Een postzegel is niet nodig, B&B SC Monster, is voldoende. U kunt het formulier ook afgeven, dat is beter en raakt het niet zoek. Dit alles naar waarheid geschreven. Het beste allemaal.

Het was een mooie dag.    o-j