• De Corner.

• THE CORNER.
    HOOFDSPONSOR: W. STEENVOORT   LUCHTMECHANIEK & MONTAGEBEDRIJF

In Den Haag zagen ze er toch géén brood in om iemand op te halen van SC Monster. Van Delft was voor hunnie uiteraard te hoog gegrepen, én te ver  weg, want de vergoeding van de reiskosten, wel een paar meier per week, vond Jol een beetje te gek. Het is eigenlijk ook te gek voor woorden dat er door de politici van de gemeente Westland is besloten om de uitbreidingsplannen bij sportclubs  in De Lier goed te keuren. Bij ons is een projectgroep, samen met de lawn tennisclǔb, al jááren bezig om plannen uit te werken om met elkaar op een groot sportpark meer sportactiviteiten te realiseren.

Ook in de kern Naaldwijk zijn er de nodige plannen. Wíj zijn in ieder geval kansloos want er is te weinig geld en als je weet wat de plannen zijn in Monster Noord/Den Haag Zuid is dit heel vreemd. Dit alles hoorde ik op de WOS radio. Niet op WOS Sport want die heeft niets te melden, maar ze draaien wel aardige muziek. Niet mijn muziek altijd, die heb ik zelf genoeg. Gelukkig is Max er nog, de omroep, met soms goede programma voor de ouderen en formule 1 Max. Die start was natuurlijk helemaal niks. Dat deed Rien v Eck vroeger beter en sneller in zijn Hybride karretje, vólgeladen met oudijzer. Volgend jaar komt Max echt naar Zandvoort.

Hoeveel zou dat opleveren of kost dat alleen maar? Geld, euro's! Dit gaat sowieso wat worden nu er geen inkomsten zijn voor de vereniging. Het zóu wat zijn als er een grote investeerder uit Amerika ( HAL) of een florerend bedrijf uit het bedrijventerrein aan de Vlotlaan, ons vlot wil trekken? Misschien dat Sinterklaas nog wat bij kan springen, als hij dat nog kan want wat wordt de man oud hè. Gaat hij nog langs komen op het sportpark voor de kleintjes. Ik heb gehoord dat er weer een hele oude Sint en een gitzwarte Piet zich weer in het pak gaan hijsen. Nou, als dát duo, kost wel een paar duiten, bij je langs komt dan hoef je niet blij te zijn.

Die geven helemaal nergens om, zij zagen niet alleen alle poten onder je stoel vandaan maar ook de leuningen. De enige echte Sint was als hoofdgast in het, voor wel miljoenen pepernoten en duizenden kruidnagels, opgeknapte Grote Pietenhuis. Ook de burgemeester uit Zwalk was er om een cadeau aan te bieden. Het was best wel een feest daar in Soestdijk ondanks dat iedereen om de lastige blokkade heen moest. Een bezoek aan de bieb wordt stééds minder een feest. Ik kom daar best wel vaak, maar er zijn straks geen boeken meer te krijgen van de Sint en zijn Pieten!?!  Hoe zit dat met de kinderboeken van de gebroeders Klinkhamer met hun Kameleon? Die sterke en stoere boot heeft een heleboel kleuren. En Arendsoog met zijn trouwe vriend Witte Veder?

Misschien leest de jeugd van tegenwoordig dit niet meer, dat zou kunnen. Die zitten nu op hun playstation het favoriete FIFA 21 te spelen. Gelukkig kunnen ze ook nog lekker ballen buiten. Voordat er koffie werd gedronken met een paar kameraden, op wéér een geheime locatie die niet te vinden was  - ik was helemaal de weg kwijt - reed ik langs het sportpark. Ik kan het níet laten, ik móet de velden en de voetballers zien, en natúúrlijk het kunstgrasveld ruiken. Het zag zwart van de  jeugdspelers op veld zes, en ze hadden allemaal een hesje aan met de mooiste kleuren; rood, geel, wit, paars.

Na het scoren van weer een doelpunt hoorde je de spelers heerlijk juichen en gillen. Geweldig om te zien en te horen. Winnen is áltijd leuk, verliezen nooit. Na een potje voetbal was ik altijd effe niet te genieten als ik verloren had want ik was een héle sléchte verliezer. Na een minuut of vijf, soms tien, was dat wel over en was ik er weer helemaal bij. Die Trump gaat nooit meer de oude worden als hij zo door gaat. Donaldje is al meer dan een week niet te genieten. Volgens mij moet hij meer tijd gaan besteden aan zijn techniek bij het golfen want die is niet zo best. Hij kan beter zijn verlies accepteren, daar wint hij meer mee dan met al die vreemde acties en uitlatingen. Kan híj niet gaan investeren als zakenman in Monster? Zouden wij dan in gejuich gaan uitbarsten?

De ontlading van de voetballers die afgelopen donderdag een kwalificatiewedstrijd speelden, en wonnen, was óngelooflijk. Bij drie wedstrijden was de spanning ongekend. Tot minuut 97 was  b.v. Hongarije kansloos en bijna uitgeschakeld voor het EK voetbal dat volgend jaar wordt gespeeld. Zij stonden met 1-0 achter tegen IJsland door een gigantische blunder van hun keepert. In minuut 89 scoorde een invaller de gelijkmaker en twee tellen later scoorde hun spits de 2-1! De blijdschap was onbeschrijflijk. Dát is wat je wil zien met voetballen. Passie en inzet op het veld en blijdschap langs de lijn. Het is broodnodig dat we dit weer snel van dichtbij gaan beleven.

Het was een mooie dag.