• De Corner.

13 sep 2020
  • THE CORNER.

HOOFDSPONSOR: W. STEENVOORT   LUCHTMECHANIEK & MONTAGEBEDRIJF.

Als een speler moet stoppen met voetballen vanwege  een hardnekkige blessure is dat knap vervelend. Dan voel je je best wel rot,  want ja, een voetballer wil vóetballen. Wát ga je dan doen om er bij te blijven, bij de spelers, op trainingen, de wedstrijden, en natuurlijk in de kleedkamer,  al is dat nu niet waar je wilt zijn. Dan word je elftalleider! Remy van Holst is dit seizoen de nieuwe leider van het eerste elftal. Een betere start als deze week kun je niet hebben. Eén speler, HiddeJelleThijme, positief getest, een stuk of zes in kwaranteine,  geen training of wedstrijd voor team 1 en voor alle andere spelers is Polanen verboden terrein!! Dat doe je lekker.

Hij is nog jong en onervaren, maar wordt bijgespijkerd door de ervaren tomatenpuree kwekert  Marien Verkade. Die loopt al een paar jaar mee als leader of the teams. Remy hoeft zich met Marien aan zijn zijde niet meer alleen te voelen. Best wel een pittige, veelzijdige taak hoor dat teamleider zijn.  (Zeker in de  omstandigheden waar we nu midden in zitten.) Je moet uiteraard een beetje kijk hebben op voetbal, en dat heeft hij want hij is goed opgeleid in de jeugd. Zorgen voor een goede sfeer rondom het team. Je moet er voor zorgen dat de spelers hun éigen troep opruimen in de kleedkamer. Het is ook handig om goed op te kunnen schíeten met de hoofdtrainert, met zijn assistent is minder belangrijk.

Op het hoofdveld moeten de Cornervlaggen vóór de wedstrijd worden geplaatst op de daarvoor bestemde plekken, op álle hoeken één vlag.  Ná de wedstrijd moeten ze weer in het hok worden gezet!! (Dat doen ze bij team 0-19 ook!)  Zo stopt de ene speler door een blessure, de ander i.v.m. zijn werk. Yanick Verkade verkast naar de woestijn in de VEA, waar hij zich al heeft aangemeld  bij de plaatselijke voetbalclub. Volgens oliebronnen gaat het Jazira Abu Dhabi worden. Hij heeft wel gelijk vrijkaartjes, en  vliegtickets, afgedwongen voor álle thuiswedstrijden voor zijn vader en moeder. Die hebben straks tijd zat. Marien gaat in ál zijn vrije tijd misschien wel de lijnen trekken op de velden van ons sportpark. Ik denk trouwens dat hij één van de eerste was met een groene, betaal verenigingspas.

Ook de Corner heeft een verenigingspas aangevraagd. Al ons zwartgewassen geld is op de rekening gestort, wat bíjna geweigerd werd. De aanvraag was al gedaan via de mail, maar om alles af te handelen stond ik toch in de wachtrij. De penningmeester had het er maar druk mee. Jos Barendse had niet eens tijd om zijn dik verdiende patatje met op te smullen. Die passen gaan als een speer én het heeft natuurlijk voordelen. Het geeft veel minder stress  aan de bar achter de spatschermen en de gillende Koos Kwast en de poetsende Theo van der Keuken Bruggeling. Daar komt bij dat de vereniging geld in kas heeft. Rini vroeg ook een pas aan en ging die gelijk checken, maar helaas, geen contact.

Hoe zou dat nou komen? Wat blijkt, zijn pas is direct geskimd! Weet u wie er ook een pas heeft? Good old Piet v Leeuwen! Piet heeft sinds kort een toegangspas bij onze vrienden van de FC, waar kleinzoon Bas voetbalt. Een aantal jaren geleden was er zelfs een vraag, door Wim Rabo namens Piet, aan het bestuur tijdens een ALV, om oud bestuurders een gratis toegang te laten verschaffen bij verenigingen. Dat ging niet door, maar eindelijk heeft hij nu dus wel zo´n pas. Piet en ik waren de enige toeschouwers aan de zonkant op het hoofdveld bij de wedstrijd van team o-19. In dit elftal speelt zijn andere kleinzoon, Bink. Die maakte een bijzonder doelpunt. Er was een blessure bij de dugout van de tegenpartij en de bal werd over de lijn gespeeld.

Nadat de speler was opgeknapt – er werden wél vervelende dingen gezegd van de kant van SC Monster die écht níet kunnen – werd de bal door Bink heel sportief!! teruggespeeld. Meestal word de bal dan naar de keeper geschoten of in de hoek van het veld, maar hij speelde de bal naar hun laatste man. Die controleerde de bal en lette niet op Bink die als een speer op hem af kwam. Hij pikte de bal af en schoot hem in het doel! Ik vond het een hele slimme zet. In studio voetbal hebben ze het soms over voetbalgogme, nou dit ís spelinzicht. Tijdens die zelfde wedstrijd wordt de speelbal over een blanco reclamebord in de bosjes geschoten, waar ik stond. Dus ik de struiken in, langs nog steeds prikkende brandnetels en wil die bal pakken. Op die bal staat C 19!! Even twijfelde ik om de bal te pakken, zo zit het in je hoofd. Ik hoop dat we straks aan de competitie kunnen gaan beginnen en het ook af gaan maken.

Alle bestuurders en alle trainers, bij de senioren en de jeugd, alle leiders, natuurlijk óók de nieuwe leider,  veel succes met het regelen, afhandelen, afspreken, bijstellen, afwikkelen en bepalen van de regels met dat Covid 19 gedoe en wens ze toch veel plezier bij alle wedstrijden en trainingen.

Het was een mooie dag.      o-j