• De Corner.

• THE CORNER.

HOOFDSPONSOR: W. STEENVOORT   LUCHTMECHANIEK & MONTAGEBEDRIJF.

Er liggen bij mij thuis  op een plank wat plannen om die uit te werken en op de voetbalsite te plaatsen. Eén van mijn voetbal bedenkingen was om een interview af te nemen met Ruben de Groot. Maar dat hoeft niet meer want ze zijn me voor geweest, er zijn meer kapers op de kust. Helemaal prima. Langs de lijn blijkt hij precies bij ons te passen. Een fijne, goeie gozert die op zijn plek is bij de SC Monster en bij ons hóórt. Wie gaat er nou bij Honselersdijk voetballen? Bij de FC kan net, maar ook  dáár liever niet. Hij houdt trouwens ook van een Chinese hap. Dat hij als voetballer alles kan overzien lijkt mij duidelijk, en met hem centraal achterin geeft het een veilig gevoel. Safety first is zijn motto. Voor alle zekerheid heb ik dit effe gecheckt.

Vandaag mocht er weer gevoetbald worden, wéér zónder publiek en of ouders langs de lijn. Het blijkt nu bij de jeugdteams zo te zijn dat jeugdspelers tijdens trainingen en wedstrijden anders omgaan met de trainers en begeleiders, én de wedstrijden. Ze hebben geen last van gillende of krijsende  ouders langs de lijn. Er zijn er bij die soms staan de schelden tegen hun kinderen. Dat moet je natuurlijk helemaal niet hebben. De wedstrijden worden anders beleefd door de jeugdspelers waardoor de aanwijzingen en aanmoedigingen van de trainers méér effect hebben. Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig die enthousiaste ouders, maar het kind moet het wel naar haar of zijn zin hebben.

Ik had het vandaag weer níet naar mijn zin. Kom ik in het dorp voetballers tegen die richting sportpark gaan, op de fiets, tasje achterop en dan lachen naar mij!@#! Ook vandaag dus weer luisteren naar de Westlandse langs de lijn; WOS Sport, op frequentie 87.6. Het weer was bar en boos met al die regen dus dat kwam best uit deze keer. De reporter bij de wedstrijd Lyra-SC Monster had het over het mooie tenue van ons, echt schitterend zei die, maar die rugnummers waren van zijn kant niet te lezen. Vooraf kon hij niet melden wie er allemaal speelden en waar zit nou een supporter op te wachten die niet bij de wedstrijd mag zijn?!? Namen, wij willen námen horen van onze spélers. Wij willen weten wie waar speelt en waarom.

Wij willen verbónden zijn met onze spelers, ook via frequentie 87.6 en wij willen namen sponsors, van ónze sponsors. Onze eigen Looije Piet, één van de hoofdsponsors was voor de verandering weer sponsor van de maand. Piet was ook de hoofdsponsor van de wedstrijdbal tegen Lyra. Dan hier alsnog de opstelling en de rest. WJB stond in het doel. Rechtsback was Vince Franke. Het centrale duo was Jesse Groenwegen en daar is hij weer, Ruben de Groot. Linksback was Laurens Kooren. De middenvelders waren Brain Hoogervorst, Jesse Warbout en aanvoerder ons Koen. Rechtsbuiten was Thijmenhiddejelle vd Arend, spits Ramon Bruers en linksbuiten Stan vd Bos. Keepert JB was wissel en Jordi v Maanen is ingevallen voor Ramon, Roy vd Ven voor Stan en Nick v Leeuwen voor Jesse. Hoofdtrainert vandaag was Marco Meijer, ass trainert Edwin Nolten. Leidert Remy v Holst en Marien Verkade.

Verzorger/fysiotherapeut Frans de Jong. Niet gespeeld hebben de geschorste Keke Stam en Jurgen Warbout was afwezig. Het gaat niet om het elftal, het gaat om het team. Als je nodig bent moet je er stáán en dat gebeurt nu en zo hoort het. De uitslag was 1-2!! Evenals verleden jaar, toen Lyra helemaal zoek werd gespeeld, was dat ook nu het geval. De doelkansen werden niet afgemaakt. Door een pingel werd het 0-1 en vlak na de rust met een zondagsschot op de regenachtige zaterdagmiddag werd het 1-1. En daar is die weer, Ed scoorde de 1-2. Het was een wedstrijd in English style. Het weer was volgens de reporter somber en slecht. Gelukkig fleurde ik helemaal op toen het liedje Ich bien wie du van Marianne Rosenberg (1975!!) werd gedraaid.

Daar word je zeker niet somber van. Ook na dit liedje bleef het met bakken uit de hemel komen. Die rugnummers waren nu helemaal niet meer te zien door de verslaggever. Op een gegeven moment gaf de goede man het op. De wedstrijd verliep met veel inzet en energie met de nodige overtredingen. Als ik het zo hoorde leek het mij heerlijk voetballen, met ook nog een hele grote kans in de blessuretijd voor Lyra, en dan wínnend van het veld lopen met elkaar. Dat zijn hele lekkere. SC Monster was de terechte winnaar van deze derby. Vier gespeeld 12 punten, dat stáát wel hoor. Cees speelde gelijk met zijn team en er gaan  nú al geruchten of hij de kerst wel gaat halen. Puntverlies is dodelijk, óók voor hem. De Corner is ook bijna op een dood punt. We zien elkaar wel, zo af en toe en er is gelukkig contact met de app. Soms proberen we verbinding met elkaar te krijgen via hang outs, maar op onverklaarbare wijze lukt dit niet. Gelukkig maar. We geven niet op en hopen elkaar weer snel te zien langs de lijn.

Het ziet er eigenlijk niet naar uit en mijn plannen kunnen waarschijnlijk de kast in. Hopelijk kan ook ik toch een keer uit de kast komen, dat lijkt me wel wat. We wachten het af,  mijn radio staan in ieder geval al weer ingesteld op langs de lijn van WOS Sport.

Het was een mooie dag.  o-j