• De mening van ..........

  12 feb 2020
 • DE MENING VAN....     

  Stormen komen, stormen gaan. Maar de VAR trotseert alle codes geel en rood! Wat willen de voetbalbobo's met de VAR?. De KNVB wil "een eerlijker en sportiever verloop van de competities". En wil " ondersteuning bieden aan de scheidsrechters". Wat doet de VAR? Opgesloten in een hok kijken scheidsen op schermen mee met het voetballen. Tenminste 6 schermen bij eredivisievoetbal.

  De VAR ziet dus meer en legt vast. Je kan herhalingen zien. Dat is winst. Maar dan komt het probleem. Je moet oordelen! Wel/geen doelpunt. Wel/geen strafschop. Wel/geen buitenspel. Wel/geen directe rode kaart. De VAR ziet meer en beter, maar.... oordelen blijft heel menselijk en dus betwisbaar!!!
  Waar moeten we heen? We moeten technologisch zo ver komen dat de computer een feilloos oordeel geeft. Bij buitenspel trekt de computer al een perfecte lijn over het veld. Je ziet of iemand met de nagel van zijn pink er overheen is. Het oordeel is na bij!!! Nu nog bij de andere kernpunten. Het lijkt mij een kwestie van tiid.

  Maar zijn we dan gelukkig??? Ik denk van niet. Ons wordt het eigen oordeel en eigen gelijk afgenomen. Waar zullen we het dan nog over hebben? Het wordt  saai langs de velden. Dit betekent het einde van de VAR. Het echte  voetbalgebeuren  komt weer terug.

  HENRY HUIFKOP