• De mening van ..............

• De mening van..........

CORONA!!!! Wat doe je ons aan?? We waren net aan het wennen aan allerlei beperkingen, die dat dekselse virus ons oplegt ook bij de voetbal. Maar nu doen de allernieuwste regels ons de das om.

We waren aan het wennen aan wedstrijden van het topvoetbal in lege of halfvolle stadions. We waren als supporter bij ons amateurclubje voorzichtig. We stonden onwennig een eindje uit elkaar langs de lijn. We meden de kantine. We zouden het virus er onder krijgen. Maar CORONA  produceerde een tweede golf. En nu helemaal geen amateurwedstrijden meer!!!

CORONA, wat doe je ons aan???

We wenden aan lege tribunes bij het Europacup voetbal. Dit Europavoetbal is een echte TV sport geworden. En met enige inspanning kun je best een beetje  genieten voor de buis.

En er bovenop worden we verrast door drie interland-wedstrijden. Oranje speelde gelijk tegen Spanje. Het was vriendschappelijk. Na een kwartier stonden we al weer achter. Langzamerhand herstelde Oranje zich en in de tweede helft had Memphis ons in de huiskamer kunnen laten juichen. Maar hij weigerde. Ik heb onze beste kopper Luuk de Jong, geloof ik, drie keer een bal zien koppen. Ver van de goal af. Waarom krijgt die spits nooit een voorzet in het strafschopgebied op zijn hoofd? Het Nederlandse elftal doet af en toe vreemde dingen. Feyenoord-fans zagen tot hun grote vreugde Berghuis in de basis.

Hij gaf enkele passes over 60 m precies op de stropdas van een medespeler. Maar aan rechtsback Hateboer had hij niet veel. In de tweede helft werd deze vervangen door Dumfries, die wel goed combineerde,maar niet met Berghuis, die vervangen werd door Stengs.

Alle commentatoren waren vol loftuitingen voor Wijndal, die als linksback geweldig speelde. Misschien een ontdekking voor de volgende wedstrijden. Een middenveld met de Jong, Van Beek en Wijnaldum gaat echt niet. Dat is te aanvallend. Daar gaat je verdediging aan onderdoor. Er is dus toekomst voor Klaassen. Maar wie moet wijken? Hoogst waarschijnlijk Van Beek. Komt hij bij Oranje ook al terecht in het Manchester United scenario: ‘ De hemel in geprezen worden maar nooit in de basis’. Zondag tegen Bosnië Herzegovina en woensdag tegen Polen. We gaan er voor zitten.

Misschien horen we volgende week ook positieve geluiden over het terugdringen van de CORONA- cijfers en versoepeling van de maatregelen door Rutte en Co. Het vaccin tegen CORONA is in aantocht. Misschien na de oliebollen weer competitie in het amateurvoetbal?

Hoop doet leven. We wachten op het moment dat CORONA zich overgeeft en de nederlaag accepteert. Nu Trump nog!

En we wachten op de verfilming van het leven van Marco van Basten. Het lijkt mij onmogelijk daar een spannende film over te maken. Misschien laten ze alleen die goddelijke omhaal tegen de Russen in 1988 honderd keer zien.

HENRY HUIFKOP