• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Duindorp SV - Sportclub Monster

Vandaag stond dan eindelijk een duel op het programma tegen Duindorp SV en dinsdag staat alweer de return op het programma; een belangrijk tweeluik voor de manschappen van trainer Knoester in de strijd om de titel. Elke wedstrijd is nu een finale voor Monster, hopende dat Velo nog een misstap maakt. Het verschil met Velo voor deze wedstrijd was 7 punten met 2 wedstrijden minder gespeeld. Duindorp stond op de 11e plaats met 21 punten minder dan Monster. Theoretisch zou dit dus geen probleem moeten zijn, maar Duindorp is traditioneel een lastig te bespelen ploeg en in de strijd om play off degradatie waren punten voor de thuisploeg gewenst. De wedstrijd werd op een zonovergoten sportpark in Scheveningen gespeeld en ook de trouwe aanhang was weer goed vertegenwoordigd. De uitclub moest het deze wedstrijd doen zonder de afwezige Saeijs en Peereboom.

Zoals verwacht ging Duindorp en direct fysiek flink tegen aan en Monster probeerde zich hiertegen te wapenen; het was belangrijk om niet te veel mee te gaan in het fysieke spel en er voetballend onderuit te spelen. Dit lukte echter totaal niet; Duindorp gaf niets weg (ze hebben ook 1 van de minst gepasseerde verdedigingen) en kregen de meeste kansen in de 1e helft. Aangezien ze ook 1 van de minst scorende ploegen zijn, was de afronding veelal matig. De eerste helft had Duindorp ook een aantal snoeiharde tackles voor de Monster spelers in petto, waarbij de scheidsrechter de grenzen niet genoeg afbakende; daarnaast als er een overtreding aan Monster zijde was, schreeuwden de thuisploeg moord en brand en zagen we spelers spectaculair lang doorrollen. Tegen deze slimmigheden kon Monster weinig tegenover stellen en zo ging er met een gelijke stand gerust worden. In de tweede helft vervolgde het speelbeeld van de eerste helft, al werd het wel snel duidelijk dat een aantal Duindorp spelers met hun krachten hadden gesmeten in de eerste helft. Monster kwam daardoor iets meer aan voetballen toe, maar het bleef zeer matig; de beste kansen waren wederom voor Duindorp; Knoester bracht al snel Wouter Ton om wat meer creativiteit in de ploeg te krijgen, maar ook hij had het zwaar in de fysieke duels.

Toch lukte het, geheel tegen het speelbeeld in, Monster om in de 36e minuut een prima uitgespeeld doelpunt te scoren; na een mooie combinatie tussen Rohan en Franken, was het de laatste die de bal eindelijk in het net wist te krijgen: 0-1. Dit was natuurlijk een goede opsteker en nu was het van belang deze stand over de streep te trekken. Monster tankte zelfvertrouwen, maar Duindorp benutte zijn laatste krachten om alsnog een gelijkspel te forceren. Lange tijd leek dat niet te lukken, tot ruim in blessuretijd de scheidsrechter wel heel barmhartig was, om na een duel in het strafschopgebied, de bal op de stip te leggen; daar waar hij vaak in te harde duels niet ingreep, liet hij zich door de Duindorp spelers leiden tot deze beslissing; 1-1

Kortom, mooi weer, slecht en hard voetbal, uitzicht op een titel helaas gedaald en uiteindelijk had een overwinning wellicht iets te veel van het goede geweest. Woensdag de return.

Opstelling Sportclub Monster: Willem-Jan Broch, Vince Franken, Yannick Verkade, Michiel van den Bos, Laurens Kooren, Koen Warners, Fabian van Kessel (Gerald Langenberg), Andre Rohan, Ramon Bruers (Wouter Ton), Jordi van Maanen, De Ruiter (Bas de Brabander).