• Eerste overwinning na de winterstop

• Vandaag behaalde Sportclub Monster een zwaarbevochten overwinning bij DWO. Op een druilige sportpark in Zoetermeer start de wedstrijd enkele minuten later dan gepland, maar dat komt de verslaggever van dienst goed uit.

De wedstrijd is nog nauwelijks onderweg of de 0-1 staat al op het bord. Op het middenveld dacht DWO bij een duel een vrij trap te krijgen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Via een steekbal werd de bal achter de Zoetermeerse defensie gelegd en was spits Jurgen Warbout er op snelheid al de kippen bij om die op te pikken. Hij zet de keeper op het verkeerde been en schuift de bal binnen, 0-1 dus.

De wedstrijd speelde zich de rest van de eerste helft met name af op het middenveld. Beide teams wisten niet veel kansen te creëren, de kansen van DWO bleven beperkt door enkele schoten van afstand. Kansrijke situaties voor Sportclub Monster werden door de erg thuisvlaggende grensrechter vakkundig afgevlagd, waarbij minimaal twee maal pertinent géén sprake was van buitenspel.

Zo’n tien minuten voor rust viel de bal achter de Monsterse verdediging. De spits van DWO en keeper Broch waren nagenoeg gelijk bij de stuiterbal, zo net buiten het strafschopgebied van Sportclub Monster. De spits wist de bal nog net te lobben over Broch heen, waarna de doelman tegen de spits aanliep. De lob stuiterde op het dak van het doel.

Door de botsing kreeg DWO wel een vrije trap te nemen. Die werd kiezelhard langs de muur ingeschoten en doelman Broch kon de kanonskogel niet pareren. De gelijkmaker was een feit.

Vlak voor rust had spits Jurgen Warbout nog een goede mogelijkheid om Sportclub Monster weer op voorsprong te zetten, maar z’n inzet werd door de doelman met een reflex tot corner verwerkt. Daardoor werd met de 1-1 stand werd de rust gehaald.

Na rust was het DWO wat beter en feller uit de startblokken kwam. Sportclub Monster had het lastig en kwam er niet meer zo vaak uit. Ersin Korkmaz had het fysiek lastig op het middenveld en werd vervangen door Michiel van den Bos. Niet veel later werd Steve Hogervorst vervangen voor Lex Vijverberg.

De vlam sloeg nog wel eens even in de pan – mede door het niet al te sterke optreden van de leidsman – en na zo’n 20 minuten in de tweede helft vond de leidsman het tijd voor een afkoelingsperiode. Na zo’n tien minuten werd de wedstrijd weer hervat.

Het spel bleef van beide kanten wat slordig en rommelig, maar de spanning in de wedstrijd was voelbaar. Sportclub Monster wist zich na de hervatting wat vaker onder de druk uit te spelen.

In de ongeveer 75e minuut was het weer een aanval van Sportclub Monster. Via Warbout en Vijverberg kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Stan van den Bos. Die schoot de bal beheerst in de verre hoek en liet daarmee de doelman kansloos. Sportclub Monster stond weer op voorsprong.

Direct daarna werd Stan gewisseld voor Roan van Staveren. Het vanwege de ziekenboeg toch al jonge Sportclub Monster werd er gemiddeld steeds jonger op. Daarom was het des te knap dat deze jonge ploeg de aanvalsgolf van DWO in de laatste minuten wist te overleven. Vlak voor tijd hield doelman Broch het team nog op de been door een knappe redding op een inzet van dichtbij. Daarna kwam Sportclub Monster niet meer in de problemen en konden de drie punten mee naar Monster.

Opstelling Sportclub Monster: Willem-Jan Broch; Riley van der Hoeven, Brian Hogervorst, Nick van Leeuwen, Gerald Langenberg; Steve Hogervorst (65’ Lex Vijverberg), Koen Warners, Ersin Korkmaz (58’ Michiel van den Bos), Jesper Warbout; Stan van den Bos (76’ Roan van Staveren) en Jurgen Warbout.