• Hidde van der Arend naar ADO Den-Haag.

16 mei 2020
  • Hidde van der Arend maakt overstap naar jeugdopleiding ADO Den Haag.

In deze sombere tijden is er ook leuk nieuws te melden. Met gepaste trots kunnen wij melden dat er een speler vanuit de jeugdopleiding van Sportclub Monster naar ADO Den Haag vertrekt. Hidde van der Arend, dit seizoen uitkomend in de JO19-1 onder leiding van trainer Marco de Wilde, zal vanaf het seizoen 2020/21 de kleuren van de residentieclub gaan dragen. Hidde werd voor het uitbreken van het coronavirus uitgenodigd voor een stage. Deze stage kon helaas niet plaatsvinden, maar de Hagenezen waren overtuigd van de kwaliteiten van Hidde en hebben hem een plaats aangeboden in de selectie van ADO Den Haag Onder 18.

Hidde treedt daarbij in de voetsporen van een mooi rijtje spelers, die vanaf sportpark Polanen de overstap maakten naar het Zuiderpark. Onder andere Marco Meijer, Patrick Olsthoorn, Ruud Zuijderwijk, Martijn Bentvelzen, Dennis Damen, Keke Stam, Remco van der Ark, Mitchel Lelieveld, Rodney van der Meijs en Roy van der Ven  en Jacob Elzakkers gingen Hidde in het verleden voor.

Hidde is sinds zijn 5e jaar lid van Sportclub Monster. In navolging van vader John en broers Jelle en Thijme was de weg naar het sportpark snel gevonden. Al vanaf jonge leeftijd was er talent bij Hidde zichtbaar. Dit heeft er voor gezorgd dat hij vele seizoenen en bij een oudere leeftijdscategorie aansloot. Waar Hidde als pupil nog multifunctioneel was, heeft hij zich de laatste seizoenen meer en meer ontwikkeld als gevaarlijke aanvaller, wat zich kenmerkt door zijn snelheid, 1 tegen 1 duels en zijn zuivere schotkracht.

Ondanks diverse aanbiedingen van clubs uit de regio besloot Hidde in het verleden zijn eigen club trouw te blijven. Hidde gaf aan pas bij een aanbieding van een betaald voetbal organisatie, over een overstap te zullen nadenken. Een droom die nu werkelijkheid gaat worden voor Hidde. Bovendien een goed voorbeeld voor de spelers uit de jeugdopleiding van Sportclub Monster, welke eenzelfde droom naleven.

Wij wensen Hidde heel veel succes maar vooral enorm veel voetbalplezier bij zijn nieuwe club. Uiteraard hopen wij dat Hidde in de toekomst ooit alsnog zal gaan schitteren in het 1e elftal van Sportclub Monster.

Namens de jeugdopleiding van Sportclub Monster,

René van Delft en Mike Groenewegen