• HVC '10 - Sportclub Monster 2-2

19 jan 2019
  • Vandaag stond er weer een derby voor Sportclub Monster op het programma en wel in Hoek van Holland tegen HVC’10. Traditiegetrouw zijn dit altijd boeiende ontmoetingen, waarbij beide clubs graag met de winst en eer willen strijken. Kijk hier voor een fotoreportage en kijk hier voor een reportage vanuit een andere hoek gezien.

Na een geslaagd traingingskamp in een zonnig Spanje was het nu weer competitie voetbal in de kou.

De situatie voor deze wedstrijd was dat HVC op een keurige 5e plek met 19 punten (slechts 3 punten achter de nummer 1) staat en Monster op plaats 10 met 15 punten. De nummer voorlaatst staat echter maar 2 punten achter. Oftewel, voor HVC een belangrijke wedstrijd om in het spoor van de koploper te blijven en voor Monster belangrijk om uit de degradatie zone te blijven. Kortom, een heerlijk potje kon niet uitblijven.

Onder een mooi winterzonnetje zagen een flink aantal bezoekers, dat in de eerste fase van de wedstrijd HVC de iets bovenliggende ploeg was.  Monster had problemen om er onder uit te voetballen en was te slordig in de passing. De betere kansen waren dan ook voor HVC. In de 11e minuut was er een eerste kans voor Monster, maar de kopbal mistte kracht. In de 16e minuut weer een kans voor HVC maar deze viel gelukkig in de handen van keeper Broch. Zo bleef Monster, zonder zelf echt goed te voetballen, op de been. Toch was het onverwachts in de 20e minuut Monster dat de score wist te openen; na een prachtige pass op David de Ruiter kon deze vanaf rechts naar binnen snijden en de bal naar de meelopende Stan van de Bos geven en deze wist wel raad met deze kans: 0-1.

Vanaf dat moment ging het spel over en weer en werden aan beide kanten kansen gecreëerd; in de 36e minuut wist HVC de aansluiter te vinden; een voorzet vanaf links werd goed ingeschoten en de stand was dus weer gelijk: 1-1. Zo gingen beiden ploegen dan ook de rust in. In de 2e helft was er veel strijd en passie. Het was Monster dat al snel weer een treffer wist te noteren; in de 50e minuut was het van Maanen die koppend de bal doorzette en wederom Stan van de Bos die het net wist te vinden: 1-2.  De wedstrijd vervolgde verder weer met veel strijd en tot de 70e minuut bleven kansen over en weer golven. Ook waren er veel ‘derbyachtige’ overtredingen te noteren, wat de wedstrijd enerverend hield. Toch was het HVC dat de meeste kansen kreeg en het was de vraag of Monster dit ging volhouden. Het antwoord kwam in de 81e minuut; HVC scoorde de gelijkmaker en daar viel niet veel op aan te merken; 2-2. De wedstrijd bleef spannend tot in de blessuretijd, maar de uitslag bleef op het scorebord staan. Voor beide ploegen schoot een punt niet echt op, maar uiteindelijk leek dit wel een terechte uitslag.

Opstelling: JW Broch, V. Franke, Y. Verkade, M. van den Bos, L. Kooren (82’ K. Stam), M. Peereboom, D. de Ruiter, B. de Brabander, J van Maanen, R. Bruers, S. van de Bos (83’ S. Hogervorst)