• Langs de lijn met Ruben de Groot.

Je kunt hem moeilijk over het hoofd zien, de boomlange centrale verdediger van ons 1e team Ruben de groot. Op de dag dat we ons vraag gesprekje hebben zie ik hem al staan in trainingspak op het veld, “even helpen bij een jeugdtraining omdat een vriend mij dat gevraagd had”… het zegt gelijk iets over de liefhebber en persoon.

Hoogste tijd voor een langs de lijn met Ruben de Groot

Uit wat voor nest kom je Ruben?
    Mijn vader komt oorspronkelijk uit Poeldijk en mijn moeder uit Hoek van Holland, we wonen al jaren in Monster vlak bij het strand

Heb je naast het voetballen nog andere hobby's?
    Tegenwoordig doe ik minimaal 1x per week boksen. Verder vind ik een (kaart)spelletje leuk om te doen en een biertje doen met mijn vrienden.

Zit je nog op school of werk je?
    Ik werk fulltime bij H&G Security en verder doe ik nog een deeltijd master aan de VU in Amsterdam.

Verliefd of een vrije jongen ?
    Ik heb al 3 en een half jaar een vaste vriendin.

Waar/wanneer begonnen met voetbal Welke clubs tot nu toe?
    Ik ben begonnen bij RKSVM in de mini-F. In de D-jeugd naar Westlandia gegaan. In de A-jeugd naar FC ’s-Gravenzande, daar nog 4 jaar in het eerste elftal. Toen 1 jaar Honselersdijk en nu bij SC Monster.

Waarom de (voor mij ) verrassende keuze voor sportclub monster?
    Ik vind de keuze voor SC Monster helemaal niet verassend. Vorig seizoen had ik al een gesprek gehad met Marco Meijer en toen twijfelde ik al heel erg wat ik moest doen. Uiteindelijk gekozen voor Honselersdijk voor het niveau, maar ik wist eigenlijk al vrij snel dat het niveau mij vrij weinig meer interesseerde, maar liever plezier wou hebben. Toen SC Monster weer belde en na gesprek met Marco en TC heb ik mijn ja-woord gegeven. Ik ben natuurlijk begonnen bij RKSVM en woonachtig in Monster, dus veel van mijn vrienden spelen hier nog steeds in de selectie.

Wat zijn de Ambities voor de komende jaren?
    Ambities met SC Monster zijn om er iets moois van te maken in de vorm van een kampioenschap of promotie. Uiteindelijk denk ik dat wij een team hebben wat gemakkelijk mee kan in de tweede klasse, gezien het niveau van het eerste elftal, maar ook de breedte van de selectie.

Wat is je favoriete positie in het veld?
    Centraal achterin. Mooie positie, altijd het spel voor je. Vaak kan je spelen zonder druk van een tegenstander in tegenstelling tot een middenvelder of aanvaller.

Hoe speel je het liefst?
    Het systeem maakt mij niet zoveel uit en zegt mij ook niet zoveel. Maar het liefst zie ik dat we als team niet te ver inzakken, maar de tegenstander vastzetten of opjagen. Verder houd ik ervan als ik de bal aan de voet heb en de opbouw kan verzorgen. Als het kan via kort werk, maar wil ook nog wel eens een lange pass geven. Ben niet echt een sloper of een keiharde verdediger.

Wat is tot nu toe de trainer waar je het meest van opgestoken hebt?
    Dat is heel duidelijk Frans Danen in mijn periode bij FC ‘s-Gravenzande. Hij wees mij op dingen waar ik niet eerder aan dacht, een voorbeeld is B.V. het verdedigend denken als we juist in de aanval actief waren, en verder was het ook gewoon een fijne man en trainer.

Wat is je favoriete club in Nederland en waarom?
    ADO Den Haag. Ik ging vroeger als klein jongetje met mijn opa mee naar wedstrijden van ADO en ben altijd fan gebleven, ook al is het spel van ADO vaak niet om aan te zien. Ik heb vroeger zelfs nog een groen gele kamer gehad.

Waar mogen we je voor wakker maken?
    Carpaccio.

Wil je verder nog iets kwijt?
    Ik heb het heel erg naar mijn zin bij SC Monster. SC Monster is echt een hele bijzondere club, als je ziet hoeveel mensen er bezig zijn om de club verder te helpen. Jongens uit de selectie die zich inzetten voor bestuurlijke taken, commissies, business club, sponsorwerving, maar ook training geven aan jeugd en achter de bar staan. Daarnaast zijn er elke zaterdag veel mensen die komen kijken naar het eerste elftal en het kantine/dakterras zit gewoon elke zaterdag overvol. Ook kan er op veel vrijwilligers worden gerekend, zoals een Koos die elke zaterdag eten staat te maken voor iedereen en als laatste weer weg gaat van de club. Ik denk dat er veel clubs zijn die jaloers zijn op SC Monster.

Ruben, hartstikke bedankt voor je tijd en voor je inzet als speler van het eerste. Mogen wij nog mooie momenten meemaken met jou in het team.

Met sportieve groet,
    Matthijs Nieburg