• Lyra 1 - Sportclub Monster1   1-1

Vandaag de 1e derby van het seizoen voor Sc Monster. De uitwedstrijd tegen v.v. LYRA.
    Een tegenstander waar Sc monster het traditiegetrouw moeilijk tegen heeft. Kijk hier voor een foto verslag. De laatste wedstrijd tegen de Lierenaren staat bij een ieder waarschijnlijk nog vers in het geheugen gegrift. Eind mei, nacompetitie, uitslag 0-4 in het voordeel van Lyra

De wedstrijd van vandaag stond, in de Week van de scheidsrechter, onder leiding van de heer A de Winter.
    De week van de scheidsrechter is een sportbreed initiatief, waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat.

Om half drie werd afgetrapt en zowel Sc Monster als Lyra begon messcherp aan de wedstrijd, wat direct al leidde tot kansen over en weer. In de 3 minuut was het Stan van de Bos die met een hard schot bijna voor 0-1 zorgde.
    Beide teams speelden aanvallend voetbal wat voor de neutrale toeschouwers zeker een aantrekkelijk wedstrijdbeeld opleverde.
    Na een ongelukkige botsing met een tegenspeler moest André Rohan zich in de 11e minuut al laten vervangen door Lex Vijverberg met een zoals het zich laat aanzien waarschijnlijk ernstige blessure.
    Het was Raymond Hanemaaijer namens v.v. Lyra die de eerste gele kaart van de wedstrijd op zijn conto mocht laten bijschrijven.
    Alvorens v.v. Lyra de 1-0 aantekende (doelpunt Raymond Hanemaaijer) had Sc Monster eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Zowel Jurgen Warbout als Stan van de Bos wisten het net, mede door goed keeperswerk van de goalie van Lyra, echter niet te vinden.
    Vlak voor rust liepen Lex Vijverberg en Bryan Hogervorst nog tegen een gele kaart aan, waar een speler van Lyra bijzonder goed weg kwam na een onbesuisde actie op de benen van Ramon Bruers. Donker geel misschien wel rood was hier zeker op zijn plaats geweest.
    Na rust zette Sc Monster direct veel druk op de defensie van Lyra wat meteen leidde tot de gelijkmaker. Helaas voor iedereen die uit monster kwam werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel.
    Kort hierna was er geel voor oud Sparta spits en aanvoeder van Lyra, Johan Voskamp. Sc monster bleef de druk opvoeren.
    Een voorzet van Lex vijverberg kon door de Lyra keeper ternauwernood tot corner verwerkt worden. Een enorme kans voor Jurgen Warbaut wist hij ook te pareren. Lyra kwam er niet meer aan te pas en stond met man en macht op eigen helft te verdedigen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en deze kwam er dan ook. Het was  Jordy van Manen die een terecht gegeven penalty wist te verzilveren.
    Ook na de gelijkmaker bleef Sc Monster de bovenliggende partij. Jordy van Manen, Jurgen Warbout en Bryan Hogervorst wisten de hun geboden kansen echter helaas niet te verzilveren.
    Kort  voor tijd ontvingen Gerald Langenberg  en Raymond Hanemaaijer van Lyra (zijn 2e, dus rood) nog een gele kaart van scheidsrechter de Winter.
    Sc Monster speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Waar wij in het verleden misschien nog wel eens blij waren geweest met een punt in De Lier, overheerste nu vooral de teleurstelling. Als er 1 ploeg verdiend had te winnen, dan was het Sc Monster.
    Volgende week speelt Sc Monster de 4e wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Duindorp s.v.
    Opstelling:
    Jari Baggerman, Gerald Langenberg, Keke Stam, Bas Brabander, Bryan Hoogervorst , Ramon Bruers,  Enzin Korkmaz, Jurgen Warbout, Andre Rohan (Lex Vijverberg), Stan van den Bos (Mike van Elswijk), Jordy van Maanen.