• Met veel moeite pakt Monster de zege op Quick Steps.

1 dec 2019
  • Met veel moeite pakt Monster de zege op Quick Steps.

Aan de stand op de ranglijst kon je niet zien dat Sportclub Monster een moeilijke middag zou krijgen op Sportpark Polanen. Alhoewel niet onverdiend won Monster met 2-1 en doet weer mee voor de prijzen. Kijk hier voor een fotoverslag. De verschillen aan de top zijn gering.  Scheidsrechter Geert Onderwater floot een goede wedstrijd. Zijn wat flegmatieke manier van fluiten paste goed bij deze technisch zwakke maar fysiek sterke wedstrijd.

Nog steeds is Keke Stam de grote afwezige bij Monster en schuift trainer Marco Meijer met de invallers. Koen Warners, uitgevallen tegen Verburch, was toch fit genoeg om op de reservebank te zitten naast Jordi van Maanen, die nu eens niet aan de start stond als spits. Yanick Verkade stond weer op de plaats van Keke Stam. Jari Baggerman was geblesseerd, ongelukkig terechtgekomen op zijn schouder en Willen Jan Broch kreeg de taak het doel schoon te houden.

Er was een centrale rol toebedeeld aan Ersin Korkmaz, die op een goede wedstrijd kon terugzien tegen Verburch. De lichtgewicht had het dan ook niet makkelijk in de fysiek zware duels, maar kon met zijn baltechniek behoorlijk gevaarlijk zijn en goede passes geven.

Van Quick Steps weten we dat zij er vanaf de eerste minuut er in beuken en je kan je niet veroorloven slordig te zijn. En dat was nu net wel het geval. Monster ging mee met het spel van Quick Steps en voor de kritische toeschouwer duurde de 1e helft al gauw te lang. Uw verslaggever kon zijn bloknootje wel weggooien, want er was gewoon niets te melden. Na de rust een agressiever Monster en zowaar een mooie uitbraak langs de lijn van Bas den Brabander die Stan van den Bos in stelling bracht 1-0. Dit had de wedstrijd nodig en de aanvallen golfden heen en weer met een mooie uitgespeelde kans voor Quick Steps en 1-1.. We zijn dan in de 56e minuut en de supporters gingen zich roeren. Een vrije trap vanaf 40 meter over Willem Jan raakte de lat en Monster mocht niet klagen. Toch was Monster de dominerende partij en het was wachten op de verlossende treffer. Die kwam in de 77e minuut als Stan van den Bos onderuit werd gehaald en Jurgen Warbouts koelbloedig   de 2-1 aantekende. Koen Warners en Jordi van Maanen kwamen er nog in maar Sportclub Monster speelde de wedstrijd uit zonder risico te nemen. De zo belangrijke punten waren binnen.

Opstelling: Willem-Jan Broch; Bas den Brabander; Gerald Langenberg; Bryan Hogervorst; Jesper Warbout; Jurgen Warbout; Stan van den Bos; Ersin Korkmaz; David de Ruiter; Michiel van den Bos; Yanick Verkade, reserve: Ramon Bruers; Jordi van Maanen; Koen Warners en Tim van de Wiel.