• MO17 tijdens Pasen bij Top Oss Cup

3 apr 2018
  • De meiden van de MO17 deden het paasweekend mee aan een Internationaal toernooi  "de Top Oss Cup" van Euro-Sportring.

Vrijdag 30 maart vertrokken we rond 16.00 uur op weg naar Oss. Daar aangekomen hebben we eerst onze slaapgelegenheid in een sporthal klaargemaakt,  allemaal op een luchtbed met nog 2 teams in onze hal. Snel met z’n allen in de rij voor het avondeten en daarna naar de voetbalwedstrijd Top Oss - Telstar.

Weer terug in de sporthal / slaapkamer ff een balletje hooghouden. Om 23.00 uur ging het licht uit en mochten we niet meer praten van onze Deense slaapmaatjes, we moesten dus gaan slapen……. Dat lukt natuurlijk niet direct en dat hoeft ook niet. De één wil slapen, de ander gaat andere opzoeken om even contact te maken en kletsen en anderen moeten even hun energie kwijt en gaan rondjes rennen in de late avond.

De zaterdag begonnen we met een ontbijt en gingen op weg naar het sportpark om te beginnen aan het toernooi. De tegenstanders waren gelijkwaardig en kwamen uit Denemarken en 1 team kwam uit Nederland. Op de zaterdag hebben we 4 wedstrijden gespeeld waarvan helaas 2 verloren en 2 gelijk gespeeld.

We werden tussendoor goed verzorgd door de 4 moeders die mee waren gegaan om de lunch en tussendoortjes etc. te verzorgen. Aan het einde van deze dag weer met z'n allen in de sporthal eten en in de avond naar het golfslagbad in Oss.

Eenmaal weer terug in de sporthal even 30 seconds gespeeld en moesten we ons alweer klaarmaken voor de nacht. Weer ging het licht uit, maar wij wilde feesten! Zondagochtend gingen we met René en Nico richting het centrum lopen.

De moeders waren ook onderweg naar het centrum. Ze hadden een verrassing voor ons (de moeders sliepen op een andere locatie, waar ze bijna uitgezet waren).

Aangekomen bij een gesloten bioscoop: ja hoor René het is 1 april, we gaan toch niet naar een kinderfilm, maar de moeders hadden bedacht dat we wel naar een gezellige film konden gaan op 1e paasdag aangezien we pas laat in de middag ons toernooi moesten afmaken. Het was de animatiefilm "Pieter Konijn" en dat voor 15 pubers. Na de film een lunch op de voetbal en onze laatste 2 wedstrijden spelen. De eerste was tegen een stugge ploeg uit Denemarken  hierbij wisten wij niet te scoren, helaas.

De laatste wedstrijd moesten we tegen de koploper van dit toernooi, we speelden goed en wisten ook te scoren. We stonden 1-0 voor maar de tegenstanders gaven niet op. Er kwam een mooi afstandsschot van de tegenpartij, maar Aiyana hield hem hoog en door de stuiter op de grond haalde ze hem nog voor de lijn weg. De scheids floot voor een goal maar Aiyana, Lynn en Isa gingen gelijk in protest. Nico die op de hoogte van het goal aan de zijlijn stond zei ook direct nee hij zit er niet in. We konden de scheidsrechter overtuigen en de goal werd afgekeurd. Yes we hebben gewonnen. We zijn 5e geworden, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat een geweldig weekend hebben we gehad met veel positiviteit voor ons team: wat een gezelligheid, veel eten, heel veel gelachen, de Denen, de kale scheids is de beste, beveiliging om gekocht, Maura en haar Maura-moves, Sacha onze fotograaf enz. enz.

Jammer dat het voorbij is (volgend jaar weer en wat zou het gaaf zijn om dit samen met nog een team van Monster te doen).

Groetjes de meiden van de MO17