• Monster verliest ook 2e thuiswedstrijd.

SC Monster verliest ook 2e thuiswedstrijd.

Op een zonovergoten Sportpark Polanen trad de thuisploeg aan tegen de Haagse lijstaanvoerder SVC’08. De formatie van trainer Knoester hield lang gelijke tred maar moest uiteindelijk toch met een 1-2 nederlaag genoegen nemen. Kijk hier voor een foto reportage. Een gelijkspel had de verhoudingen goed weergegeven maar dure fouten aan Monsterse kant werden meedogenloos afgestraft. Een lesje in effektiviteit.

SC Monster miste wederom een paar spelers. De geblesseerde spits Jordi van Maanen werd toch wel het meest gemist. Ook de middenvelders Bryan Hogervorst, Koen Warners en Yanick Verkade ontbraken. En dan wordt het een lastig karwei tegen een geslepen en geroutineerd elftal als SVC ’08. De bezoekers domineerden in de eerste helft, al zorgde het combinatievoetbal niet voor veel kansen. Twee keer brak een Haagse aanvaller door de Monster-defensie maar doelman Broch hield zijn team voor de pauze op de been. De thuisploeg hanteerde veel de lange bal maar de voorhoede kon zelden een bal vast houden. Alleen aanvoerder Bruers knalde, na goed voorbereidend werk van Bas den Brabander, net naast het vijandelijke doel. De 0-0 ruststand, na een vlakke 1e helft, was dan ook volkomen logisch.

De tweede helft was er meer evenwicht. SC Monster kwam beter in de wedstrijd en tot twee keer toe was er bijna de openingstreffer. Den Brabander bereikte met een prima voorzet Steve Hogervorst maar die kon de bal bij de eerste paal net niet goed verlengen. Even later was er een mogelijkheid voor Rodney van der Meijs. Een hoekschop plofte zo maar voor de voeten van de linksbuiten maar zijn inzet werd van de lijn gekopt. En dan valt de treffer natuurlijk aan de andere kant.

Doelman Broch schatte een voorzet vanaf de linkerflank niet goed in waardoor de kleinste (!) man op het veld de bal in het lege doel kon koppen: 0-1 in de 73e minuut. Een domper voor trainer Knoester die meteen aanvallend wisselde met het inbrengen van Stan van den Bos. De debutant liet zich meteen zien door fraai te scoren. Jammer genoeg was het slechts de aansluitende treffer want kort daarvoor was de achterstand door SVC’08 verdubbeld. Een briljante lob over de ver voor zijn doel staande Broch zorgde voor de 0-2. Het laatste kwartier probeerde SC Monster nog van alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar het bleef 1-2.

Opstelling SC Monster: Broch; Franken, Stam, Bronswijk ( van Kessel), M. van den Bos; Peereboom, Bruers, den Brabander; De Ruiter, Hogervorst (S. van den Bos), van der Meijs (Kooren)