• Nikky Lasschuyt maakt overstap naar Feyenoord.

Voor vele voetballers is het een droom. Voor Nikky Lasschuyt een droom die werkelijkheid wordt. Vanaf volgend seizoen zal Nikky de kleuren van Feyenoord Rotterdam gaan verdedigen. Nikky zal bij Feyenoord in het meiden onder 16 team gaan spelen. Een geweldige mooie stap voor Nikky, waar ook wij als club erg trots op zijn. Na Suzy Kortekaas, Nance van der Meer, Julia Kagie, Julia Banwari en Lauren Glotzbach die in het verleden al een overstap naar ADO Den Haag maakten, is Nikky het 6e meisje welke vanaf Sportclub Monster de rechtstreeks de overstap maakt naar de damesafdeling van een BVO. Dit bewijst andermaal dat meisjes bij Sportclub Monster gelijke kansen krijgen in onze selectieteams en onze club meermaals als springplank dient voor een stap naar een BVO.

Nikky zette als 5-jarig meisje haar eerste stappen op het voetbalveld. Als snel bleek dat het kleine meisje zich erg goed staande wist te houden tussen de jongens. Als van jongs af aan was haar tomeloze inzet zichtbaar. Hiermee wist zij menig jongen af te troeven. Ook bij de KNVB bleef haar talent niet onopgemerkt. Vanaf het moment dat er een KNVB regio team voor meisjes was maakte Nikky daar steevast onderdeel vanuit. In haar 3 jaar in de JO13 ontwikkelde Nikky zich steeds meer als een vaardige middenvelder. Onverschrokkenheid in de duels gekoppeld werd steeds vaker en beter gekoppeld aan de benodigde basistechnieken. Met haar spel dwong zij bij vele tegenstanders respect af.

Nadat er vorig seizoen al een flirt van ADO was, kwam dit keer de favoriete club van Nikky in beeld. Nikky mocht op stage bij haar droomclub Feyenoord. Al snel werd het Feyenoord duidelijk dat Nikky een toegevoegde waarde voor hun opleiding zou zijn. Uiteindelijk heeft Nikky zelf besloten Sportclub Monster te verlaten en het avontuur in Rotterdam-Zuid aan te gaan.

Nikky, wij wensen jou als club heel veel succes, maar boven alles enorm veel plezier toe. Het plezier wat jij bij Sportclub Monster altijd hebt laten zien.

Namens de jeugdopleiding van Sportclub Monster,

Mike Groenewegen