• Peter Zuijderwijk scoort op het witte doek

Hij maakte 20 jaar het clubblad ‘de treffer’ voor RKSVM en was jarenlang scheidsrechter. Voor velen binnen onze vereniging is Peter Zuijderwijk, ook wel bekend als Pjotr, een bekende verschijning. En sinds kort is hij ook een BW’er; een bekende Westlander. En dat komt weer door de documentaire die over Peter is gemaakt, ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’. Deze documentaire is gemaakt door Angelo Damen, ook een oud-RKSVM’er. Damen werkte vroeger 5 jaar in de vakanties bij zijn overbuurman en kwam hem een paar jaar geleden weer tegen. Toen hij vorig jaar hoorde dat het bedrijf van Peter gesloopt zou worden omdat er een ander groot bedrijf voor terugkomt, moest hij daar bij zijn om het met zijn filmcamera vast te leggen.

Het resultaat is een film waarin de droge humor van Zuijderwijk, zijn bijzondere kijk op het leven, zijn sociale inborst en volstrekt eigen manier van ‘tuinen’ een uniek portret opleveren. Fata Morgana en het Westlands Museum liepen al diverse keren vol voor deze film. En de commentaren na afloop zijn unaniem lovend. ‘Schitterend’. ‘Dit moet op een nationale zender worden vertoond’. ‘Een uniek stukje Westland voor de eeuwigheid vast gelegd’.

Om nog veel meer (club)mensen die Peter kennen de kans te geven dit met eigen ogen te bekijken, worden er nog twee extra voorstellingen gegeven in Fata Morgana (Choorstraat 99 Monster). Op vrijdag 31 mei. De aanvang is 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Op zaterdag 1 juni is de aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). De toegangsprijs op beide avonden is € 8,00 (inclusief kop koffie/thee).

U kunt kaarten reserveren via Nico Meijer: Nico@fata-monster.nl of bellen met 06-30125205.