• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

Presentatie onderbouw van de Jeugdopleiding erg geslaagd.

Op vrijdag 16 november werd er door Mike Groenewegen een presentatie gegeven over de jeugdopleiding van Sportclub Monster. Onderwerp van deze avond was het aanbrengen van de rode draad in de onderbouw. Deze avond was georganiseerd voor trainers, leiders en coördinatoren van JO7 t/m JO12. Getuige de grote opkomst was er duidelijk veel interesse vanuit het kader.

De avond was niet alleen bedoeld om een rode draad te gaan aanbrengen in de jongste jeugdafdelingen, maar ook om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

De onderwerpen waarover werd gesproken waren de speelwijze, de trainingen, het begeleiden van jeugdspelers en het coachen.

In chronologische volgorde van klein naar groter veld werden enkele aandachtspunten in de speelwijze benoemd. Ook werd er stilgestaan bij de nieuwe wedstrijdvormen de bijbehorende spelregels. De algemene opinie was dat de nieuwe spelvormen als zeer prettig worden ervaren door spelers, trainers en leiders.

Binnen het trainen van de jongste jeugd werd vooral stilgestaan bij het aanleren en ontwikkelingen van de basistechniek. Dribbelen, drijven, stoppen, aannemen, passen, mikken, schieten, kopen, kappen en draaien, zijn de aandachtspunten waarin de individuele voetballer verder moet worden geholpen in zijn of haar ontwikkeling.

De individuele aandacht en ontwikkeling werd ook benoemd bij het begeleiden van spelers. Eigen initiatief en het maken van eigen keuzes van spelers moeten worden gestimuleerd. Elke speler is anders en verdient een passende begeleiding. Met name een positieve benadering moet bijdragen in de ontwikkeling.

Als laatste werd er aandacht gegeven aan de wijze van coachen tijdens wedstrijden. Ook de voorbereiding, wedstrijdbespreking en warming up werden besproken. Omdat wij sterk afhankelijk zijn van betrokken ouders, werd ook hun rol tegen het licht gehouden.

Gedurende de avond was er veel interactie tussen de aanwezigen en ook tijdens het afsluitende drankje werd en nog gretig nabesproken. Kortom een erg geslaagde avond, die zeker een vervolg zal krijgen.