• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Prima overwinning op Soccer Boys

Vanmiddag trad Sportclub Monster in Bleiswijk aan tegen Soccer Boys. Ondanks dat deze wedstrijd als uitwedstrijd te boek staat, was de support vanaf de kant riant in Monsters voordeel. Kijk hier voor een foto verslag. Mede door een georganiseerde bus voor meereizende supporters.
    En de in grote getalen meegereisde supporters werden al snel in de wedstrijd getrakteerd door de eigen club. In de tweede minuut was het namelijk al raak. Ramon Bruers krulde een even buiten het strafschopgebied van Soccerboys toegekende vrije trap in de verre hoek. De doelman van Soccer Boys bleef perplex achter, 0-1.

Maar daar bleef het niet bij, want vlak voordat de wedstrijd tien minuten oud was jaagde debutant Lex Vijverberg een verdediger van Soccer Boys op en snoepte hem de bal af. Een vrije doortocht richting vijandelijke doel bracht hem oog in oog met de doelman en via een bekeken schot liet hij het net nogmaals bollen. De 0-2 was een feit. Wat een weelde!
    Steve Hogervorst kreeg enkele minuten later ook een goede mogelijkheid, maar de keeper kon zijn schot ternauwernood met een voet keren.

Soccer Boys kwam er daarna wat meer aan te pas en stelde de Monsterse doelman Broch een paar keer op de proef, maar goed keeperswerk - met name op een schot van dichtbij na een teruggelegde voorzet - en leverde geen Bleiswijks doelpunt op.

Sportclub Monster combineerde er verder aardig op los. Opbouwend van achteruit werden de balvaste Bas den Brabander of creatieve Mike Peereboom gezocht die dan probeerden een voorwaartse te lanceren. In de vijfentwintigste minuut bracht een perfecte steekpass van Peereboom Stan van den Bos in stelling. De spits wist met dit buitenkansje wel raad. Heel koel tekende hij met een geplaatste schuiver de 0-3 aan. Na enkele invalbeurten dit seizoen maakte Stan vandaag niet onverdienstelijk zijn debuut in de basis.
    De rest van de eerste helft bleef Sportclub Monster de bovenliggende partij en kreeg het via Bruers en Hogervorst nog enkele mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Maar beide kansen konden niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Soccerboys wist voor de rust - na een kopbal uit een corner - nog wel de lat te raken, maar verder kwam de thuisclub niet. Al met al werd zeker niet onverdiend de rust gehaald met een 0-3 voorsprong.

Na rust had Soccerboys het beter op de rit en waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Uiteraard probeerde Soccerboys direct na rust druk te zetten om zodoende de stand een dragelijker uiterlijk te geven, maar de defensie onder aanvoering van Keke Stam gaf nauwelijks kansen weg. Beide ploegen werkte de tweede helft hard, maar wisten beide weinig tot geen kansen te creëren. De grootste kans van de tweede helft was voor Soccerboys. Ongeveer een kwartier voor tijd werd de spits van Soccerboys door een sliding van Verkade geveld in het strafschopgebied van Sportclub Monster. Scheidsrechter Groenendijk wees direct naar de stip. De penalty werd hard en laag vlak naast de paal ingeschoten, maar toch wist Broch de juist hoek te kiezen en de bal naast het doel te werken.

Zo bracht de eerste wedstrijd in de nieuwe uittenues Sportclub Monster direct drie punten op. Na twee uitwedstrijden volgende week weer eens een thuiswedstrijden. Tegenstander is dan Valken ’68.

Opstelling Sportclub Monster: Willem-Jan Broch; Michiel vd Bos, Keke Stam, Yanick Verkade, Vince Franke; Bas den Brabander, Mike Peereboom, Ramon Bruers; Steve Hogervorst, Stan vd Bos, Lex Vijverberg.