• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

Ruime overwinning voor DSO

Op de Zoetermeerse Kaalheide stond de wedstrijd DSO tegen Sportclub Monster in het teken van windkracht 8. Een prachtig sportcomplex en een gastvrije kantine maar er was waarschijnlijk bij de bouw geen geld meer voor fatsoenlijke bomen en struiken om het geheel op te vrolijken. Nog een geluk dat het handjevol toeschouwers, waaronder de trouwe supporters, op de
    tribune uit de wind zaten.
    Na een gelijkspel tegen HVC-10 en Tewerve en een overwinning op Velo was de tweede helft van de competitie goed gestart en kon Robin Knoester ondanks een paar blessures over een sterk team beschikken. Oscar Biesheuvel heeft zijn DSO in kansrijke positie gebracht en kan bij een overwinning de tweede plek niet ontgaan.
    De snoeiharde wind zou wel eens scherprechter kunnen zijn en de ploeg met de meeste technische kwaliteiten dwz die de bal over de grond kon laten spelen was waarschijnlijk de winnaar. Hoge ballen kwamen niet over de middellijn en had je windje mee, dan lag de bal gauw in Bleiswijk. Je zal maar buitenspeler zijn die het moet hebben van de lange bal! Het werd de wedstrijd van de stuiterballen en grabbelen. In de eerste helft moest Monster tegen de storm in spelen en kreeg de bal moeilijk over de middellijn. DSO combineerden beter en werden beloond in de 15 e minuut met een stuiterbal waar Willem-Jan geen raad mee wist 1-0. Direkt daarna een prachtige aanval van Monster en een gestrekte keeper die de bal met de vingertoppen eruit haalde. In de 32 e minuut omspeelde de spits van DSO 3 verdedigers en tikte de bal onder Willem ??Jan in het doel 2-0.

In de rust tijd om de strategie te bepalen met de storm mee. Monster ging er vol in en dat resulteerde in een paar kansjes. In de 54 e minuut zag Mike Peereboom de keeper van DSO te ver voor zijn doel staan en schoot van 40 meter afstand over de keeper de aansluitingstreffer 2-1. Het wachten was nu op de 2-2. Knoester wisselde Vince Franken en Yanick Verkade voor Raymond Breurs en Nick vd Knaap en nam het risico door meer op de aanval te gaan. In de 73 e minuut vanuit een vrije trap buiten het strafschopgebied scoorde DSO echter de 3-1 door een stuiter en grabbelbal. Scheidsrechter Groenendijk, die tot dan een goede wedstrijd floot besliste, tot verbazing van vriend en vijand, 2 minuten later om bij een actie van Willem-Jan een penalty te geven omdat de spits werd gehaakt. Dit cadeautje bracht de stand op 4-1 en einde wedstrijd. DSO was beter en had technisch meer in huis, maar de uitslag was enigszins gekleurd door persoonlijke fouten.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Vince Franken ( Raymond Bruers ),Yanick Verkade (Nick vd Knaap), Giel Bos, Mike Peerenboom, Koen Warners, Mark Voois, David de Ruiter, Jordy van Maanen en Stan Bos.