• Sportclub Monster dwingt gelijkspel af.

Op deze ijskoude zaterdagmiddag waren meer supporters van Monster langs de lijn te vinden dan aanhangers van de thuisploeg. Dat bewijst maar weer hoe betrokken men is bij het spelletje.

Na een nuttige en verdiende overwinning vorige week tegen TAVV  met 2-0, was de verwachting dat ook de hoger geplaatste vv. Berkel te verslaan zou zijn.

Trainer Knoester ging het veld in met dezelfde jongens van vorige week en had Koen Warners weer op de reservebank. Hij koos voor een 4-3-3 variant om vanuit de dekking met de snelle buitenmensen in de counter te gaan. David de Ruiter stond dus op scherp. Scheidsrechter Lith houdt van een stevige partij voetbal maar heeft een hekel aan gemekker. Dat ondervond Berkel, dat alleen voor praten en opmerkingen over de leiding een 5-tal kaarten oogstten.

De eerste 20 minuten werd Monster van het kastje naar de muur gestuurd Snelle aanvallen over de flanken, waar Vince Franken en Laurens Kooren het moeilijk hadden. De altijd gedreven Keke Stam moest vaak aan de rem trekken om de aanvallen te blokkeren en dat leverde hem een gele kaart op. Maar als zo vaak kost het aanvallen veel energie en Monster kwam beter in de wedstrijd. Vooral via Mike Peereboom werd het middenveld veroverd en de eerste acties van Jordi van Maanen waren dreigend. Uit een niet echt gevaarlijke actie voor het doel van Willem-Jan Broch kwam de openingstreffer voor Berkel 1-0 en de achterhoede ging niet geheel vrijuit.

Monster zette druk op Berkel, dat tot dan het beste van het spel had. Een corner voor Monster en scheidsrechter Lith constateerde duw en trekwerk en besloot tot een penalty, die Mike Peereboom loepzuiver in schoot 1-1. Zeker een kwartier lang discussieerden de supporters, waarom de scheidsrechter een penalty gaf. Men had zelf niets gezien. Gevolg mekkeren in het veld en gele kaarten. De tweede helft ging gelijk op en er waren niet zoveel kansjes. Beide ploegen speelden zich compleet leeg en het wachten was op persoonlijke foutjes. Een prachtige vrije trap, even buiten het strafschopgebied, van Mike Peereboom spatte op de lat uiteen en uit de rebound scoorde David de Ruiter vanaf 25 meter 1-2 . De supporters gingen er voor zitten. 3 punten meepakken zou wel heel mooi zijn. Maar lang duurde het niet voor Willem-Jan weer moest vissen 2-2 en nog een 15 minuten te gaan. Keke Stam moest met een blessure het veld verlaten en Yanick Verkade nam zijn plaats in. Hij liet in de laatste fase van de wedstrijd zien dat hij een degelijke vervanger was van Keke. Het is niet gemakkelijk om, koud in het veld, de zaken achterin te sturen.

Deze wedstrijd gaf geen winnaars maar wel een tevreden gevoel bij de supporters van Monster. De 2-2 gaf de juiste verhouding aan van de wedstrijd.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Vince Franken, Keke Stam ( Yanick Verkade ), Michiel van den Bos, Laurens Kooren, Mike Peereboom, Bas de Brabander, Ramon Breurs (A), David de Ruiter, Jordi van Maanen, Stan van den Bos.