• SC Monster JO17-1 kraait Victorie na wedstrijd zonder tegentreffers.

9 okt 2017
  • Sportclub Monster kraait Victorie na wedstrijd zonder tegentreffer.

Maandagavond 2 oktober was er een oefenwedstrijd geregeld en wel tegen het Vlaardingse Victoria 04. Trainer Arjan Kortleven had 16 spelers opgeroepen voor deze match.Onder de lat stond dit keer Dokan Jeekel , die naar later bleek een belangrijke rol speelde in deze oefenpot. Bo Olstoorn, Stuart Schouw, Twan Lagrauw en Boris van Dijk vertegenwoordigden de verdediging met een linie daarvoor Jim Meijer, Roy van der Ven en Rody Kruithof. De aanval bestond uit Thijs Looije, Guus Faber en David Borgdorff. Met de vrij harde wind in de rug speelde Monster de eerste helft richting het goal van Victoria. Na een paar kleine mogelijkheden voor Monstrr kwam  de verdediging van Victoria niet onder de druk vandaan en veroverde David de bal die hem naar Guus speelde. Guus tikte de aangeboden kans koel in de rechterbenedenhoek 1-0

Voorin bij de tegenpartij stonden een paar snelle spelers die zo nu en dan een dreigende actie ondernamen richting het goal van Dokan , maar meestal werd dat in de kiem gesmoord door Bo en Boris die op de backplaatsen beiden een verdienstelijke eerste helft speelden. De corners genomen door Roy leverden nog 2 doelpunten op. De 2-0 ging via het achterhoofd van een Victoria speler pardoes achter zijn eigen keeper en de 3-0 werd in het goal gelopen door Bo. De zwakke achterhoede van Victoria wist soms niet hoe ze de bal weg moesten krijgen en dat leverde voor hun nog enkele hachelijke momenten op.

Zo’n beetje in de laatste minuten voor rust kreeg Victoria dan zijn eerste kans en wel vanaf 11 meter. Het was de rechtsbuiten die door de verdediging van Monster sneed en kon scoren, echter Dokan stak hier een stokje voor en tackelde de speler die met een zweefduik hard op het kunstgras terechtkwam. Strafschop. Een aanloop van de Victoria-spits en.........hoog over het goal van Dokan. Na de thee bleek dat de wind nog iets aan kracht had toegenomen en dat deed het team van Victoria ook aan kracht toenemen. Monster met 5 wissels werkte echter keihard om in ieder geval geen tegentreffer te incasseren.

Achterin stonden nu Riley Eikelenborg,Boy Hoevenaar, Jim en Bo terwijl het middenveld bestond uit Andreas Harinxma met Rody en Roy. In de spits Hidde v/d Arend met aan de buitenkanten Thijs en Ahmet. Plots voetbalde Victoria veelal op de helft van Monster, en met veel kunst en vliegwerk van vooral Dokan werd geprobeerd om Victoria van scoren af te houden. Telkens weer had Dokan er een hand,been,voet,teen,arm of hoofd tussen om zijn doel maar schoon te houden. Hij sprong,vloog,duikte,rende en rolde naar elke bal die gevaar opleverde.En het lukte hem in samenwerking met de verdedigende spelers de nul te houden.

De laatste keer dat de nul werd gehouden was een oefenwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande en toen keepte........Dokan. Tussen alle aanvallen van Victoria door werd Hidde gevloerd door de keeper  van de tegenpartij en de daardoor gegeven strafschop werd benut door Ahmet die het leder heel hard binnenschoot 4-0. Deze uitslag geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie.Nadat de spelers een welverdiende douche hadden genomen liep Dokan met een big smile  door de kantine.Tot zaterdag!

Meer foto’s staan op: hma-fotografie.jouwweb.nl