• SC Monster kan de voorsprong wederom niet vasthouden.

SC Monster kan voorsprong weer niet vasthouden.

Vorige week was er de late gelijkmaker van DOCOS (3-3 op sportpark Polanen) en ook afgelopen zaterdag kon de formatie van trainer Knoester de drie punten niet binnen slepen. Kijk hier voor een foto-impressie. Bij Te Werve in Rijswijk werd het uiteindelijk 2-2. De thuisploeg scoorde pas ver in de blessuretijd de gelijkmaker. De kater was weer voor SC Monster. Kijk hier voor een reportage "langs de lijn".

Vier dure punten verspeeld dus binnen één week. SC Monster had met vier extra punten zichzelf veel meer lucht kunnen verschaffen. Nu blijft het op de een na laatste plaats staan, met dit kalenderjaar alleen de derby tegen VELO (thuis)nog voor de boeg. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de remise in Rijswijk wel terecht was. Te Werve combineerde soepeler, kreeg de beste mogelijkheden, maar vond in SC Monster een strijdvaardige tegenstander die wenste te knokken voor de punten.

Na een vlakke openingsfase waren het de bezoekers die brutaal de leiding namen. Laurens Kooren zag zijn schot mislukken, Jordi van Maanen pikte de bal op en knalde met het linkerbeen fraai binnen: 0-1 halverwege het eerste bedrijf.  SC Monster had op dat moment  Keke Stam al naar de kant zien gaan. Stam was al licht geblesseerd maar kreeg binnen enkele minuten twee forse tikken te verwerken. Stam probeerde het nog wel eventjes, maar moest toch afhaken. Yanick Verkade nam de plaats van Stam in, centraal in de defensie. Verkade begon wat stroef maar herstelde zich knap.

Te Werve, een elftal individualisten, pingelde er lustig op los maar kreeg SC Monster zelden onder druk. Kort voor de pauze dan toch uit het niets de gelijkmaker. De bonkige spits van Te Werve had nog geen bal goed geraakt maar een ongelukkige klutsbal viel ineens voor zijn voeten: 1-1.

Een domper voor de bezoekers maar vrijwel meteen na de pauze was er wederom de voorsprong voor de Westlanders. Een hoekschop werd door Van Maanen knap binnen getikt en zo was het weer 1-2.  De gastheren raakten steeds meer geirriteerd  en hadden geluk dat van Maanen een voorzet van David de Ruiter net niet binnen kon knikken. De thuisploeg begon steeds meer risico te nemen maar doelman Broch en zijn defensie gaven amper wat weg. SC Monster speelde in die fase echter te slordig om countermogelijkheden in kansen om te zetten. En dan blijft de druk op het eigen doel steeds aanwezig. Tot overmaat van ramp nam de scheidsrechter  in die rommelige slotfase helaas enkele dubieuze besluiten. Zo was er een natrappende Te Werve speler die niet werd bestraft en vervolgens een ongekend lange blessuretijd. Het bleek uiteindelijk fataal voor SC Monster. Dertig seconden voor het laatste fluitsignaal viel dan toch de 2-2.

Opstelling SC Monster: Broch; Franken, Stam (Verkade) , van den Bos, Kooren; Peereboom (Korkmaz), Bruers, den Brabander; De Ruiter, van Maanen, Vijverberg (Warners).