• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• SC Monster tegen DOCOS 1 uitslag 3-3.

SportClub Monster  1 - DoCos  1 uitslag: 3 - 3

Na de ontmoeting tegen DoCoS nog 3 wedstrijden te gaan en dan zit de helft van de competitie erop. Terugblikkend kunnen we stellen dat de resultaten tot nu toe nou niet bepaald geweldig zijn. Kiijk hier voor een foto-impressie. Drie duels gewonnen, 1x gelijk gespeeld en  5x verloren. De S.C. Monster staat met 10 punten op de 11e plek van de 2e klasse C van het zaterdagmiddagvoetbal. De verschillen zijn nu ook weer niet gigantisch groot. Mede competitiegenoot HVC’10, toch 3e op de ranglijst, heeft maar 5 punten meer en dat is, optimistisch als we zijn, te overzien. Kijk hier voor een foto-impressie, dit keer vanaf de achterlijn.

Goed, vandaag de 10e wedstrijd van het seizoen, met als tegenstander het vrij onbekende Leidse DoCoS. Door Combinatie Sterk is een middenmotor met 11 punten uit 9 wedstrijden. Vorige week behaalde de op 6 Augustus 1936 opgerichte Leidse vereniging, thuis, een prachtige, volgens het verslag verdiende  3-1 overwinning op het hooggenoteerde UVS. De "Leienaren" zullen door dit  resultaat met veel vertrouwen afreizen naar Sportpark Polanen.

Vorige week werd niet geheel onverdiend een punt uit Berkel meegenomen en dat mag gerust een prima prestatie worden genoemd. Mocht er voor Monster een positieve uitslag rond kwart over vier op het scorebord staan, dan gaat ons vlaggeschip in ieder geval over onze gasten heen en krijgen we contact met de middenmoters. Gezien het programma dat ons nog te wachten staat zijn de 3 punten meer dan welkom!

Volgende week uit tegen Te Werve en een week later (15 dec.) thuis,  de laatste wedstrijd van het jaar, tegen de kampioen van de 1ste periode Velo. Vervolgens  spelen we uit tegen titelkandidaat (de 1ste wedstrijd van het nieuwe jaar)  HVC’10.

Een loodzwaar programma! Maar daar laten wij ons niet door afschrikken. De mouwen opstropen dat is toch een beetje onze strijdwijze. Ook met inzet en karakter kun je wedstrijden winnen. Menig tegenstander heeft dat inmiddels ondervonden.

Scheidsrechter Kees Post had nauwelijks het startsignaal geblazen, of Mike Peereboom gaf in de 2e minuut al een van zijn scherpe corners af voor het doel van Docos.  Docos, een sportieve en nog grotendeels herkenbare ploeg binnen onze afdeling, met snelle middenvelders en een waarlijk razendsnelle rechtsbuiten aan wie onze Laurens Koster heden zijn handen vol had.

Laurens klimt trouwens langzaam maar zeker terug naar zijn oude niveau. Dat geldt zeker ook voor onze Michiel van den Bos, die vanmiddag over de hele match sterk en afdoende ingreep bij o.a. die rechtsbuiten. Reeds in de 10minuut kwam SC Monster op een mooie voorsprong toen de weer uiterst actieve Ramon Bruers, tevens aanvoerder, met een strakke pass onze rechtsbuiten David de Ruiter aanspeelde die een slimme voorzet gaf die door onze goalgetter Jordi van Maanen fraai doeltreffend werd afgerond: 1-0.

Een heerlijk gevoel van luxe zo vroeg in de wedstrijd. Maar dat duurde nauwelijks 2 minuten, want op links lette de verdediging niet goed op en de gasten kwamen op gelijke hoogte: 1-1.

Even slikken voor ons allen. In de 22e minuut kwam Bas de Brabander zijn verdediging te hulp, maar zijn ingreep werd door de scheidsrechter gezien als het neerhalen van de tegenstander die gewiekst en theatraal naar de grond ging. De penalty werd onhoudbaar ingeschoten: 1-2.  Keeper Broch dook wel fraai, maar helaas in de verkeerde hoek, tja, je moet kiezen??

SC Monster trok moedig ten aanval. Onze Jordi had een prachtige omhaal in de 30e minuut en Bas gaf in de 33e minuut een redelijk maar te zwak schot op het Docos doel, dus dat leverde niets op. Door een ongelukkige val moest keeper Voorthuizen worden gewisseld en kwam hun 1ste keeper in het doel, een man die het vak ook verstond. Door een foutje van Keke Stam werd het nog bijna 1-3.

Monster bleef op jacht gaan naar de verdiende gelijkmaker tegen deze gelijkkrachtige en sportieve tegenstander en zowaar kon Bruers de 2-2 aantekenen nog voor de pauze. Jordi werd nog een keer neergelegd, maar dat leverde slechts geel op voor DoCos inplaats van een strafschop.

Na de thee kwam er een nog gretiger en sterker SC Monster op het veld te staan en het was een waar genoegen om dat te aanschouwen. Het hele spelbeeld werd van Monsterzijde steeds sterker en we voelden allen dat er wel meer in zat dan een gelijkspelletje. In de 32e  minuut na de rust bracht Jordi ons op een verdiende voorsprong: 3-2.

Er kwamen nog mooie momenten voorbij, o.a. een grote kans voor de snelle David, een niet gegeven penalty voor Jordi en diverse mogelijkheden die SC Monster helaas niet benutte. Met ver gaande gevolgen voor de uitslag.Iedereen dacht, dat we een thuisoverwinning zouden behalen, maar ook  in de laatste minuut kan het noodlot toeslaan: 3-3. Over de hele wedstrijd gezien toch wel verdiend??.

H. & P.