• Sportclub Monster VR1 verslaan de vrouwen1 van Sparta in een bloedstollende uitwedstrijd met 3-4.

Vrouwen 1 WINT uit bij Sparta.

Zaterdag 23 maart, een dag die al lange tijd met viltstift in de agenda’s stond geschreven. Vandaag stond de uitwedstrijd bij Sparta op het programma. Sparta tegen SC Monster, de koploper tegen de nummer 2 uit de competitie. Kijk hier voor een uitgebreide reportage met alle doelpunten en vreugde erna. Het verschil: 3 punten. Sparta heeft slechts één maal puntverlies geleden dit seizoen, tegen, jawel: SC Monster. Wordt het vandaag weer zo’n dag? Kunnen de vrouwen van Monster weer stunten? Buitengewoon leuk detail aan deze wedstrijd is dat er uit op de heilige grond van Het Kasteel werd gespeeld. Na aankomst met (kwi)bus in Spangen werd er als ware profs even de sfeer van het stadion geproefd voordat de wedstrijdbespreking startte. Het is toch even wat anders dan veld 2 op sportpark Polanen.

Om 15:30 uur werd er afgetrapt op Het Kasteel. Het was Sparta dat direct gevaarlijk was en de aanval zocht. Monster stond onder druk en wist ternauwernood te voorkomen dat het al snel op achterstand kwam. 10 minuten verder leek SC Monster wat beter gewend aan de nieuwe omgeving en begon het zelf ook de aanval te zoeken. De eerste grote kans voor Monster was een afvallende bal uit de corner die op doel werd geschoten door Britt Dijkxhoorn. Deze werd maar net van de doellijn gehaald door een Spartaanse verdedigster. Monster begon in balbezit meer gecontroleerd te spelen en bleef er met name bovenop zitten bij Sparta. Vooral met dat laatste had de thuisploeg moeite. Het was dan ook Monster dat de grootste uitgespeelde kansen had via Melissa van Ast en Sascha Meijer die aan het werk gezet werden door dirigent van het middenveld Michelle Vrieling. Het eerste doelpunt resulteerde uit een dood spelmoment. Emma Geers legde aan voor de vrije trap, deze werd met het hoofd verlengd door Britt Dijkxhoorn waarop Sascha Meijer er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te schieten. 0-1 SC MONSTER!  Monster bleef druk zetten, de verdediging bestaande uit Ilse van der Meer, Mirthe Bos, Kristel Oolbekkink en Emma Geers met daarachter sluitpost Lisa Franken had definitief de deur dicht gezet voor de aanvalsgolven van Spartaanse zijde. Het was dan ook weer Monster dat wist te scoren. Vrieling gaf met het hoofd tussen 2 verdedigers uit springend de assist op Dijkxhoorn, die binnenschoot door de benen van de goalie. 0-2 SC MONSTER! Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft was het Sparta die toch nog voor de 1-2 tekende door een lange bal die net verkeerd ingeschat werd. In een 1 op 1 met keepster Franken wist Sparta te scoren. 1-2 ruststand.

De boodschap voor de 2e helft was duidelijk, vasthouden dit. De zwakke plekken van Sparta waren duidelijk, ze zochten continue het middenveld voor korte combinaties. Maar door het druk zetten van het hele team, onder aanvoering van onze stofzuigers Debora Honders en Roos Gras kreeg Sparta die ruimte niet en werd vaak noodgedwongen de lange bal gezocht. Sparta kwam de 2e helft wel weer fris uit de startblokken en het was al snel Sparta dat voor de 2-2 tekende met een schot van afstand richting kruising. Een tegenvaller, maar dit SC Monster vrouwen 1 staat als een huis en kan wel tegen een stootje. Het duurde dan ook niet lang voor Vrieling weer een assist gaf op Dijkxhoorn. Een slim balletje de zestien in die Dijkxhoorn met een boogje over de uitkomende keepster plaatste. 2-3 SC MONSTER! Met nog een half uur te spelen een fikse tegenvaller voor Monster, Mirthe Bos kreeg haar 2e gele kaart en Monster moest met zijn 10en verder. Daarbij vielen krachtpatsers Gras en Oolbekkink geblesseerd uit, het was even schakelen. Trainster Koppers bracht Fenne Binnendijk binnen de lijnen om de verdediging aan te sturen, Kelly Heskes kwam het middenveld versterken en Britt Dijkxhoorn werd van spits verhuist naar de laatste linie. Alle hens aan dek dus! Sparta ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, toch was het Monster dat wéér scoorde.

Dribbelkoningin Van Ast gaf de bal voor op Meijer, echter was het Sparta zelf die de bal in eigen doel werkte. Bedankt voor dit kadootje, 2-4 SC MONSTER! Sparta bleef druk zetten en Monster probeerde de ballen het stadion uit te roeien, pech voor Monster was dat er bij wedstrijden in een stadion schijnbaar een peloton ballenmeisjes rondloopt dat ervoor zorgt dat het spel binnen 2 seconden weer hervat wordt. Geen adempauze, geen tijdrekken. Met nog 10 minuten op de klok viel de 3-4. Het zal toch niet. Met man en macht werd er verdedigt. Een voorhoede bestond niet meer, de meegereisde supporters stonden op de banken, en de scheidsrechter liet maar doorspelen in de blessuretijd. In de 95e minuut was het dan zo ver, het laatste fluitsignaal klonk en SC MONSTER wint van de koploper. Wát een team, wát een prestatie! Superlatieven schieten te kort, hulde!

Monster staat nu gelijk met koploper Sparta, maar 2e op de ranglijst vanwege het doelsaldo van Sparta. Met nog 6 speelronden te gaan is echter alles nog mogelijk. Is er nog een team dat kan stunten tegen Sparta, gaan ze ergens punten morsen, wordt SC Monster vrouwen 1 dan toch kampioen in de 2e klasse?

Opstelling: L. Franken; I. van der Meer, M. Bos (’60: rode kaart), K. Oolbekkink (’65 K. Heskes), E. Geers; D. Honders, M. Vrieling (’90 L. Krouwer), R. Gras (’61 F. Binnendijk); S. Meijer, B. Dijkxhoorn, M. van Ast.

Kijk hier voor alle doelpunten en feestvreugde erna.