• Sportclub Monster wint de thuiswedstrijd tegen DuinDorp SV met 3-0Kijk hier maar eens voor een foto impressie.

Met goed voetbal wordt Duindorp met 3-0 geklopt.

Op een mooie doordeweekse woensdagavond wordt de return gespeeld tegen SV Duindorp, nadat het in Den Haag 1-1 is gebleven. Sportclub Monster heeft wat recht te zetten nadat het in een moeilijke wedstrijd, die ontsierd werd door ontoelaatbare hard spel door Duindorp, ook nog eens een onterechte penalty tegen kreeg. Maar dat is voetbal en je moet zelf de klasse tonen niet bang te zijn voor de tegenstander. In zulke duels kan je Mike Peereboom goed gebruiken, maar was helaas afwezig en hij stond op scherp voor dit duel. Een 400 bezoekers en supporters langs de lijn. Iedereen wilde deze beladen pot met eigen ogen zien.

Scheidsrechter Steven van Erven de taak om alles in goede banen te leiden, want Monster wil minimaal de derde periodetitel en Duindorp is nog niet uit de gevarenzone. Een beter scenario had hij dus niet te wensen.
    Vanaf de eerste minuten bleek dat Duindorp weer tot het uiterste zou gaan en intimideerde Monster maar ook de scheidsrechter. Alleen scheidsrechter van Erven breng je niet van de wijs, met het gevolg dat het overtredingen regende en verbale agressie de afkeuring van de toeschouwers kreeg.

Sportclub Monster liet vanaf de eerste minuut zien dat je met verzorgd voetbal elke tegenstander het moeilijk kan maken en Mike Peereboom speelde soeverein op het middenveld en strooide links en rechts met passes. Het blijkt overigens wel dat Monster veel beter technisch uit de voeten kan op kunstgras. Dat bij de aanvallen vooral Jordi van Maanen het moest bezuren was duidelijk en de aanvallen op zijn benen waren zodanig dat hij later gewisseld moest worden.
    Het begon met gele kaarten en na een overtreding in het strafschopgebied wees de scheidsrechter naar de stip. De rapen waren gaar. Uiteindelijk kon de keeper van Duindorp vertrekken en nog 3 spelers kregen geel. De strafschop werd door Andre Rohan vlekkeloos ingeschoten 1-0.

In de tweede helft deed Monster er nog een tandje bij en het werd eenrichtingsverkeer. David de Ruiter voor Wouter Ton en Koos van Spronsen voor Jordi van Maanen. Mike Peereboom speelde de opkomende backs Vince Franken en Laurens Kooren geregeld aan om buitenom te komen en een voorzet te geven. Moet gezegd dat de reservekeeper van Duindorp een hele goede partij speelde en een hogere nederlaag heeft voorkomen. Willem- Jan Broch heeft het niet echt moeilijk gehad omdat Michel van den Bos en Yanick Verkade een gedegen achterhoede vormde. Monster kreeg de bevrijdende 2e treffer uit een prachtige voorzet van Laurens Kooren op Andre Rohan, die zijn tweede van de avond scoorde. Duindorp was moe en kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Het mooiste doelpunt, als dank voor zijn tomeloze inzet, maakte tot slot Ramon Bruers. Yanick Verkade gaf een fluwelen pass op Ramon, die met een gedurfd lobje de keeper passeerde 3-0.

Het was daarna nog lang druk in de kantine en de ogen zijn gericht op a.s. zaterdag uit tegen Verburch. Denk erom, de wedstrijd begint om 15.00 uur.