• Schipluiden tegen Sportclub Monster 1-4

2 nov 2019
  • v.v. Schipluiden-Sportclub Monster 1-4.

Sportclub Monster heeft in de strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse B goede zaken gedaan door in een aantrekkelijk duel met 1-4 te winnen van v.v. Schipluiden. Kijk hier voor een foto-verslag.

Sportclub Monster had vanaf de beginfase het betere van het veldspel, maar de thuisploeg kreeg de betere mogelijkheden en kwam via Chris van Beurden al in het eerste kwartier op een 1-0 voorsprong. v.v. Schipluiden speelde de 1e helft heel compact en kwam met name in het tweede gedeelte van de 1e helft goed opzetten. Het offensief van Schipluiden leverde een aantal corners en kansjes op. Met wat kunst en vliegwerk wist Sportclub Monster de 2-0 te voorkomen. Zo was het aanvoerder Koen Warners die in de 41e minuut zijn keeper te hulp schoot door een bal van de doellijn te halen.

De 2e helft begon met 2 ongewijzigde teams. Sportclub Monster kwam feller uit de kleedkamer en zette nu ook wat hoger druk dan in de 1e helft. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een actie van Jurgen Warbout  wilde de centrale verdediger van Schipluiden terugkoppen op zijn keeper. Deze stond echter niet op de plek waar de verdediger dacht dat hij stond, 1-1.
    Sc Monster werd steeds sterker en Schipluiden kwam er in het laatste half uur van de wedstrijd nauwelijks meer aan te pas.
    Ook de 1-2 echter kwam wat gelukkig tot stand. Het was Jordy van Maanen die staand bij de cornervlag een voorzet wilde geven maar deze pardoes over de keeper heen zag vliegen, zo in de verre kruising.
    Schipluiden probeerde het initiatief vervolgens naar zich toe trekken, maar echte kansen leverde dit  niet op, of het moet een ongelukkige kopbal van Koen Warners zijn geweest op zijn eigen lat.

In de 56e minuut werd de prima spelende linksback Nick van der Knaap vervangen door lex Vijverberg, die zijn stempel nog op de wedstrijd ging drukken. In de 88e minuut, na een goede actie van Ramon Bruers was het Lex  die voor de 1-3 zorgde.
    Lex was eveneens betrokken bij de 1-4 door een penalty te versieren, die vervolgens door Jurgen Warbout onberispelijk werd ingeschoten.

De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Marcel Eekelenburg die de wedstrijd kon afdoen met 2 gele kaarten. 1 voor Schipluiden en 1 voor Ramon Bruers. Komende zaterdag speelt het op de 2e plaats staande Sc Monster tegen het op de 3e plaats staande DWO, een onvervalste topper dus, ook nog eens belangrijk voor de 1e periode. Bij winst in deze wedstrijd en het restant tegen Duindorp s.v. wint sc Monster de 1e periode.

Inmiddels heeft de KNVB ook uitspraak gedaan m.b.t. de gestaakte wedstrijd sc Monster – Duindorp s.v.. De wedstrijd (nog 20 minuten te spelen) wordt op 16 november as. uitgespeeld. Sc monster begint de wedstrijd met een penalty bij een 1-1 stand. Duindorp s.v. mag maar 9 spelers opstellen.

Opstelling: Jari Baggerman, Nick van der Knaap (lex Vijverberg), Michiel van de Bos, Koen Warners, Gerald Langeberg, Ramon Bruers, Bas Brabander, Enzin Korkmaz, Jesper Warbout (Nick van Leeuwen), Jurgen Warbout, Jordy van Maanen (Marc Voois)