• SCM 2 wint bij RCL in Leiderdorp met 0-2

8 okt 2017
  • SCM2 wint bij RCL in Leiderdorp met 0-2.

Op een miezerige en druilerige zaterdag 7 oktober vertrokken we om 9.00 uur naar Leiderdorp. RCL werd aan de zegekar van SCM2 gebonden door met 0-2 te winnen. Welk een rijkdom, we staan aan kop in de competitie met 3 overwinningen.

- RCL is een nieuw onderkomen aan het bouwen en iedereen wordt nu in tijdelijk gestapelde containers opgevangen. Benauwde hokjes waar 18 volwassen kerels als haringen in een ton zitten. Op de gang een gezamenlijke doucheruimte die doet denken aan een campingdouches  waar je muntjes in moet gooien.  Een gevaarlijk smalle en steile trap naar beneden waar sommige hoogtevrees van krijgen.  Trainer Geert van Emmerik had de volgende opstelling bedacht. Met aanvoerder Jari B in de goal. Achterin Patrick vD/Jelle vdA, Coen D, Melvin B en Remy vH/Gerald L. Op het middenveld Thomas M, Fabian vK/Ron vR  en Nolan vH. Voorin Steve H, Koos vS/Ersin K en Gerald L/Ferry M.

- Terwijl iemand van RCL de bladeren bij elkaar schuiert, worden de voorbereidingen voor de wedstrijd getroffen. De miezer regen zorgt er snel voor dat iedereen er met verflenste koppen rond loopt met kleding zwaar van het water en vuil van het veld.  RCL komt fanatiek uit de startblokken en geeft veel druk op onze verdediging. Na enige tijd zakt hun fanatisme en zijn er meerderen aan het slabakken. Dat is het moment dat SCM2 gas gaat geven. Een corner van Gerald van rechts wordt net over Koos heen gekopt maar die rent er subiet achteraan en schiet deze rebound keihard naar het doel. In de imbroglio van spelers ping-pongt de bal in de goal. Een 0-1 voorsprong voor ons. Het middenveld onder leiding van Fabian krijgt de overhand. Wij zijn nu duidelijk heer en meester  en bepalen de wedstrijd. Zeker als even later Gerald de achterlijn haalt en de bal teruglegt naar onze spits. Die lobt de bal uitgeKoost over de  keeper die achterover graaiend de bal de goal in ziet vallen. Een 0-2 score door 2 doelpunten van Koos. Een goede stand om even te gaan rusten met een kopje thee.

- Geert wenst in de 2e helft  meer cross passes naar de buitenspelers. Maar er gebeurt weinig. De aanwezige bestuursleden en aanhang zagen RCL 1 goal in buitenspel positie maken en verder houdt onze verdediging de boel schoon. Onze aanvallers komen incidenteel bij hun goal in de buurt maar het is meer een middenveld wedstrijd geworden recht voor de tribune. De miezer regen maakt de wedstrijd dubbel zwaar. De balcontrole neemt af en de concentratie zakt. Koos krijgt nog een gele kaart die hij zonder soebatten accepteert.

- Conclusie: Ee nuttige overwinning die in een korte periode tot stand kwam. Echter, de nul houden en de stand koesteren gedurende de rest van de wedstrijd is een kunde op zich. Dat doe je met z’n allen. Elkaar durven helpen en durven sturen. Elkaar positief sturend aanspreken tijdens wedstrijd geeft duidelijkheid. Oh, dus dat verwachten anderen van mij. Gooi het eruit dan ben je het kwijt.

Nog vlôgger Aad