• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• SCM2 wint met 6-1 thuis van Katwijk

SCM2 wint met 6-1 thuis van Katwijk op zaterdag 19 mei. We kijken allen uit naar het einde van de competitie en merken steeds meer dat onze tegenstanders nog meer moeten inleveren en moeten aanpassen. Zo ook onze tegenstander Katwijk. Zij zijn bij hun vereniging het “ondergeschoven kindje”. Alle aandacht bij Katwijk gaat uit naar hun vlaggenschip. De rest van de armada ziet er krakkemikkig uit. Wij troffen een viskotter met ketelbinkjes.

Trainer Marco dW had samen met Geert vE de volgende opstelling bedacht. Aanvoerder Jari B in de goal. In de verdediging vrnl: Nick vdrK, Coen D, Melvin B en Patrick vD. Op het middenveld: Patrick J, Perry vdrK en Jason K/Nolan vH. In de aanval zagen we Marc V/Jelle vdrA, Ersin K en Kenly vdrK/Marvin K. Marco hamerde vooral op het teambelang. We moeten elkaar steunen en opvangen.

De eerste helft startte zoals de afgelopen wedstrijden. We kwamen makkelijk aan de bal. We moesten het spel maken en lieten de tegenstander zien wat we wilden. Het begon al vroeg in de wedstrijd. Ersin brak door en werd gevloerd in het strafschop gebied. Ersin schoot zelf de 1-0 binnen. Nou ja dat was snel en makkelijk. Daarna volgden vele aanvallen met voorzetten die allemaal doelpuntwaardig waren. Maar al deze kansen waren niet besteed aan Marc, Ersin en Kenly. De bal wilde er niet meer in. Zelfs verdediger Nick wist van dichtbij over te schieten. Gelukkig hadden we de dode spelmomenten nog. Onze corners werden veelal te laag in geschoten en makkelijk te verdedigen door Katwijk. Toch wist een Monsternaar de bal door te koppen. Marc kreeg de bal voorbij het strafschop gebied onder controle en flipperde de bal weer in de mêlee van spelers. Coen schiet de bal laag in en maakt 2-0. De eerste helft zagen we aldus veel kansen en een tegenstander die de Duindorp verdediging toepaste. 1 spits en 9 verdedigers voor de goal.

In de rust herhaalde Marco zijn woorden. We speelden te overhaast. We gingen er soms te hard in. We moesten meer gebruik maken van elkaars pluspunten. Meedogenloos zijn voor de goal. De aanvallen zagen er onwijs goed uit, maar dan afmaken. Niet naar de scheids reageren of afwachten maar we moesten blijven voetballen. Dus trokken we opgepept ten strijde voor de 2e helft. Patrick J haalde de rechter-achterlijn en legde terug op Ersin. Die produceerde een streep waardoor de bal de verre hoek de 3-0 maakte. Ook Patrick vD over links haalde de achterlijn en zette strak voor. Het schot van Ersin werd geblokt en de rebound van Marc gekeerd door de keeper. Corner na Corner maar met weinig rendement. Jason was er met een kopbal dichtbij. Totdat Nick de achterlijn haalde en strak voorzette waar de keeper net niet bij kon. Maar Kenly bij de 2e paal wel. En hoppa daar was de 4-0. Nick dacht dat ga ik nog een doen en wat gebeurde. Precies het zelfde. Hoppa de 5-0. Daarna wilde Nick zelf het doel opzoeken maar tot scoren lukte hem niet. Nee Katwijk counterde over onze linker flank en het leek wel of onze verdediging in slaap gevallen was want hun spits maakte makkelijk de 5-1 uit een perfecte voorzet. Bij een volgende corner kopte Jelle de bal op de lat. Dat komt de laatste tijd vaker voor. Die lat ligt te hoog. Dan maar weer eens de achterlijn halen zoals Ersin dat deed. Hij legde de bal terug naar Perry die net buiten het strafschotgebied stond. Perry haalde uit en vond de binnenkant van de rechterpaal waardoor de bal tot 6-1 caramboleerde. Dat was de eindstand.

Conclusie: Perfecte scheids. Die krijgt een 8 van mijn. Marco vond dat we goed waren doorgegaan. Goed de ruimte gebruikten. Wel een onnodige tegengoal. Ik vond dat we veel kansen misten. De achterlijn halen en terugleggen of voorzetten werkt het beste. Ook richten op de rechter doelpaal kan helpen zodat de bal het doelvlak vindt. Dode spelmomenten blijven onvoldoende renderen. Maar we creëren ontzettend veel kansen. Daar werd Katwijk gek van.

Vlôgger Aad. Nu 57 gevlagd en 114 punten.