• SCM2 wint thuis van UVS met 2-1.

• In een interessante wedstrijd wist SCM2 de 5e winstpartij op rij te realiseren. Net als onze evenknie SCM1 staan we bovenaan in de competitie. De zon blijft schijnen op Polanen.

Trainer Geert v E week voor het eerst af van zijn geliefde 433 opstelling en zette deze week een 442 opstelling neer. Dat is meer mijn geliefde opstelling omdat ik vind dat de rechtsbuiten veelal voor spek en bonen mee speelt. In mijn optiek spelen rechtsbenige spelers de bal van nature naar links en wordt de rechtsbuiten moeilijk bereikt. Vanuit 442 naar links hangend kun je snel via de rechtshalf overschakelen naar de 433 opstelling als deze rechtshalf de achterlijn haalt en voorzet. De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt: Jari B in de goal, In de verdediging vrnl Nick vdrK, Yanick V, Melvin B en Gerald L. Op het middenveld Thomas M/Patrick vD, Nolan vH, Ersin K/Jelle vdrA en Fabian vK/Andre R. Voorin stonden Ramon B en Koos vS/Kenly vdrK. Op de bank Coen D, Remy vH, Perry vdrK, leider Cees S en de nieuwe verzorger Harm O.
    We zouden volle bak druk moeten geven op commando van generaal Geert. Langer vol vasthouden. Stappen maken. De backs en middenvelders mochten doorschuiven bij een aanval naar een 343 opstelling maar beide backs nooit tegelijk zodat er een periculeuze 244 opstelling zou komen te staan.

Bij UVS speelde mijn vroegere pupil Evert vR en in de gang praatten we even bij. Op het veld merkte ik op dat Momferd terug was van vakantie en op de rand van zijn territorium 2 nieuwe piramides had gebouwd. UVS startte voortvarend en wij kwamen enigszins onder druk. Het bleef echter een middenveld spelletje totdat we de schroom van ons af schudde en ten aanval trokken. Beurtelings Nick en Thomas kwamen bij UVS over rechts binnen vliegen. Bij 1 van de aanvallen struikelde Thomas het strafschopgebied binnen en wist toevallig het laatste zetje te geven waardoor zijn assist bij spits Ramon terecht kwam en deze beheerst de 1-0 liet aantekenen. Even daarna prikte Ersin de bal op hun lat. Bijna. Na een nieuwe aanval van Thomas haalde hij de achterlijn en trok de bal voor. Ideaal voor Koos die de bal binnenkopte naar 2-0. Wat een luxe. Opvallend was dat meerdere spelers van ons, passen en schoten losten met hun chocolade-been. Deze kwamen nog goed aan ook. Durf en training betalen zich uit. De UVS spelers gingen meer op elkaar inpraten en het team hing als los zand aan elkaar. Vermoeidheid leidde tot meer slidings met alle gevaarlijke gevolgen van dien. De wind sprak ook nog een woordje mee en de bal fladderde in allerlei richtingen. Grosso modo was het bij hen ´ieder voor zich en God voor ons allen´.

In de rust werd bij beiden teams overleg gevoerd tussen trainer en spelers. Bij UVS was dit goed aangekomen want zij kwamen ambitieus uit de kleedkamer. Dorstend naar een doelpunt. Dit leidde toch al snel tot een penalty die makkelijk werd gegeven. Jari en ik overlegden nog even hoe de penalty zou worden genomen maar ik schatte deze ervaren penaltynemer verkeerd in. Onhoudbaar werd het 2-1. UVS had de flow gevonden en de druk op ons werd groter. Het SCM2 team hield echter stand en meerdere wissels bij ons van aanvallers voor verdedigend ingestelde spelers, maakten het voor UVS moeilijker om door te breken. Maar ook voor ons om meer afstand te nemen. Kleine kansjes, onnodige gele kaarten en een zwakke tweede helft, zorgden ervoor dat wij naar het einde vlasten.

Conclusie: Technisch een matige wedstrijd. In sommige gevallen dacht ik dat spelers als Momferd over het veld holden. Zelf vond ik Thomas de man van de wedstrijd met zijn 2 geweldige assists.

22/10/17, Vlôgger Aad.
    NB1: www.encyclo.nl/begrip/
    NB2: dit was de 16e wedstrijd als vlagger dit nieuwe seizoen. De 15e partij vorige week ging voor het eerst verloren.