• SCM2 wint van Scheveningen met 3-2 of werd het 4-3?

• Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag. Alle 3 de selectie teams wonnen en behaalden 3 punten. SCM2 kreeg een extra douceurtje doordat scheids Hans Kazan niet alleen kaarten uit zijn mouw schudde maar ook extra doelpunten uitdeelde.
    Trainer Geert van Emmerik hield in zijn voorbereidend praatje de spelers voor dat ze nu stappen moesten maken. De gevonden draad oppakken en doorzetten. Hij verwachtte dat Scheveningen een fysiek ingestelde tegenstander zou zijn. Zij wilden ons natuurlijk met haring om de oren slaan. Daarom besloot Geert met de volgende opstelling te spelen. Aanvoerder Jari B inde Goal. Achterin vrnl Nick vdrK/Patrick vD, Mike L, Jelle vdrA/Coen D en Remy vH. Op het middenveld Patrick J, Ersin K en Fabian vK/Nolan vH. In de aanvalslinie Steve H/Thomas M, Koos vS en Gerald L. Op de bank zaten Frank vH van Scm3 als reserve keeper, de geblesseerde Kenly vdK in zijn parament en Cees S als elftalleider. André R moest nog bed houden in het ziekenhuis vanwege een acute ….? Ja wat heeft André eigenlijk? Heeft hij weer een fotomomentje gemist.
    Al struikelend over de 3 verse molshopen op veld1, zag ik Scheveningen door een uitbraak over onze linker flank op Jari afstormen. Jari keerde de bal nog maar deze rolde toch over de doellijn tot 0-1.
    Hierna toonde Scheveningen haar klasse door een snelle aanval over meerdere schijven dat werd afgerond door een crosspass in de verste hoek van onze goal tot 0-2. Gerald werd door hun verdediging in het strafschop gebied vastgehouden maar kreeg geen penalty mee. Te overdreven gevallen. Ik dacht nog straks rolt hij door tot achter de goal. Remy daarentegen was niet vies van slidingen en in ons strafschopgebied is dat heel link. Het leverde hem later in een ander duel wel een gele kaart op. Intussen wist Steve wederom zijn goaltje te maken door voor de keeper van Scheveningen de juiste linker bovenhoek te kiezen en de 1-2 te scoren. Scheveningen leek wel leeg te zijn en onze druk op hun goal nam toe. Veel goede kansen. De mooiste als Koos teruglegde en Ersin de bal makkelijk kon inschieten. Hun keeper tikte de bal nog net tot corner. Gerald probeerde met zijn corner Koos te bereiken maar die werd strak gedekt en Jelle, die er achter stond, kopte de bal binnen. He he, gelukkig 2-2. Even rusten, thee drinken, peptalken en rennen maar weer.
    In de tweede helft blijft Mike fier overeind maar zijn tegenstander op de grond blijft door spartelen en krijgt rood voor natrappen. Dus Scheveningen is nog met 10 man. Intussen blijft linksback Remy doorglijden over het natte gras geholpen door zijn tegenstander. Hij ziet er uit als een taddik en op een gegeven moment is zijn broek net zo zwart als dat van de tegenstander. Misschien heeft dat de scheids bij zijn volgende sliding op het verkeerde been gezet. In ieder geval staken meerdere spelers hun hand op toen de scheids vroeg wie er iets gedaan had. Ja dan wordt het moeilijk en na een iene-miene-mutte kreeg blijkbaar de Scheveninger een kaartje van Hans Kazan. Mogelijk kreeg de tegenstander de gele kaart voor een schwalbe. Wij bleven aanvallen en, terwijl Koos een maag verkleining werd toegediend, scoorde Steve in buitenspel positie. Jammer, jammer. Toch niet de zo gewenste voorsprong. Wij hadden intussen onze joker ingezet en diep in de tweede helft kregen wij weer een corner van rechts die kort genomen werd. Gelegenheidsaanvaller Gerald kwam hierdoor in een Arjan Robben positie en lanceerde een ardente streep in de verre hoek. Hij maakte de mooiste goal wat tot 3-2 leidde op de borden. Die tellen we dubbel heeft Hans gedacht.
    De scheids meldt mij dat hij een betere voetbalpartij had verwacht en niet zulke animositeit dat wel eens bij een derby voorkomt. Nou dat vond ik ook. Zelfs in de gang leidde dit tot een oponthoud.
    Conclusie: Geen best potje. De wedstrijd ging meer gelijk op. En wij zijn als gelukkige uit die molshopen op gestaan. Vorig jaar was een 0-2 achterstand vaak de nekslag. Nu niet meer. Wat een goesting. Wij zullen doorgaan tot we bij het gaatje zijn en blijven de doelpunten zoeken.
    Vlôgger Aad