• Sportclub Monster toont veerkracht

Vandaag stond de derby tegen Velo op het programma. Niet direct een kraker aangezien Velo de tweede plaats bezet in de competitie en Sportclub Monster tweede van onderen staat. Desalniettemin staan de wedstrijden tegen Velo altijd op zichzelf. Kijk hier voor een ijskoude foto reportage van Brenda en hier een van Henk. En zo ook deze wedstrijd. Het was waterkoud op Sportpark Polanen maar de supporters van Sportclub Monster hebben er een ware happening van gemaakt. Het begon al met een luidruchtige en kleurrijke opkomst van de elftallen op het hoofdveld, maar ook tijdens de wedstrijd waren ze zeer aanwezig. Ongetwijfeld zal dit een positief effect hebben gehad op de mannen van trainer Knoester.

De eerste 20 minuten waren beide elftallen redelijk aan elkaar gewaagd. Zonder dat er (grote) kansen werden gegenereerd, veerde het spel wel aardig op en neer. Gaandeweg kreeg Velo echter het betere van het spel. Niet alleen in de omschakeling waren ze gevaarlijk maar in deze fase hadden de bezoekers ook het merendeel balbezit. In de laatste gedeelte van de eerste helft werden de verhoudingen weer rechtgetrokken. Het voornaamste gevaar kwam in het eerste gedeelte vanaf de linkerkant via Lex Vijverberg die later in de wedstrijd, na twee keer een gele kaart te hebben ontvangen, het veld voortijdig moest verlaten. Waar in de voorgaande twee wedstrijden Sportclub Monster in de laatste minuut van de wedstrijd de deksel op de neus kreeg, was het nu de laatste minuut van de eerste helft dat Sportclub Monster een tegendoelpunt moest incasseren. Zodoende werd er gerust met een 0-1 achterstand.

De gastheren kwamen voortvarend uit de kleedkamer voor het spelen van de tweede helft. In de eerste paar minuten, al direct een aantal mogelijkheden en de spelers van Velo werd weinig rust gegund. Met nog een half uur te spelen greep trainer Knoester in door Yanick Verkade te vervangen voor Stan van den Bos. Hierdoor kwam er nog meer druk te staan op het doel van Velo. In de 26e minuut werd Ramon Bruers in het strafschopgebied in de rug gelopen en scheidsrechter Straver wees gedecideerd naar de stip. Dit buitenkansje liet Mike Peereboom niet onbenut. Nog geen twee klokrondjes later was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Middels een geplande en geplaatste achterwaartse kopbal van Jordi van Maanen over de keeper kon aan de laatste spannende fase van de wedstrijd beginnen. Gelukkig werd de trend van de laatste twee wedstrijden niet doorgezet en zodoende werd de wedstrijd winnend afgesloten. Een moegestreden elftal kon met een goed gevoel aan de derde helft beginnen.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Vince Franken, Yanick Verkade (Stan van den Bos), Michiel van den Bos, Mike Peereboom, David de Ruiter, Bas den Brabander, Jordi van Maanen, Ramon Bruers, Lex Vijverberg, Laurens Kooren.