• Sportclub Monster 1 kansloos tegen Ariston'80 1

4 nov 2017
  • Off day voor Sportclub Monster

Soms dan zijn er van die dagen dat het niet mee zit. Dan pakt de doelman van de tegenstander elke bal die op hem afgevuurd wordt. Dan valt elke klutsbal nét verkeerd. Kijk hier maar eens hoe dat gaat. Dan is je opponent héél effectief, door uit drie counters drie keer te scoren. En dan sta je na een uur spelen met 0-3 achter. Op eigen veld, tegen de nummer laatst van de ranglijst. De Delftse studenten van Ariston ’80 hadden pas één puntje uit de voorgaande zes duels gehaald, maar zorgden voor een enorme stunt. In de blessuretijd werd het pas 1-3, Sportclub Monster was toen al knock-out.

Door het verlies van concurrent Lyra (met 4-3 onderuit bij MVV’27) viel de schade voor de thuisploeg nog enigszins mee, al was het in de rust uitvallen van routinier Jan-Paul Saeijs ook een forse tegenvaller. Het maakt de strijd bovenin deze 3e Klasse B inmiddels enorm spannend, want ook Naaldwijk en VELO azen op de eerste periodetitel.

In de stromende regen was het vanaf minuut één meteen volop strijd. SC Monster wilde na het puntenverlies van vorige week (0-0 bij KMD) de toeschouwers weer trakteren op een zege. En de Delftse studenten wilden ook overduidelijk de eerste overwinning van het seizoen binnenslepen. Binnen tien minuten was er de openingstreffer, voor Ariston ’80. De mee opgekomen verdediger mocht vanaf de rand van het strafschopgebied volkomen vrij uithalen en zo lag de 0-1 achter doelman Broch in het doel. SC Monster was niet onder de indruk, schakelde een tandje bij, en kreeg behoorlijk wat kansen op de gelijkmaker. Dat gaat wel goed komen, kwestie van geduld.

Maar het kwam niet goed. De inzet was er zeer zeker, maar de vorm én scherpte om deze tegenstander stuk te spelen ontbrak. En die tegenstander begon steeds meer in een stunt te geloven, want na ruim een half uur spelen was weer raak. Een messcherpe counter over de rechtervleugel, voorzet en afronden: 0-2. SC Monster wilde nog voor de pauze de aansluitende treffer op het scorebord, maar de mokerslag van weer een tegentreffer dreunde behoorlijk na. En dan zijn de passes net te hard of te zacht, dan worden de balaannames slordiger, dan kom je niet meer lekker in de wedstrijd. Dan daalt het geloof in eigen kunnen en gaan de koppies naar beneden.

Trainer Knoester bracht in de rust twee verse krachten in de ploeg, in de hoop op een ommekeer. Met een nieuwe dosis enthousiasme, spelend naar het doel bij de kantine, jagend op een verlossend doelpunt. Op de aansluitingstreffer. Een doelpunt viel er inderdaad, maar wéér voor Ariston ’80. De razendsnelle aanvaller ontweek de buitenspelval en scoorde met een weergaloze lob de 0-3.

Na een uur spelen was de strijd beslist. De bezoekers hielden op eigen helft alles tegen en joegen elke bal naar voren. SC Monster probeerde van alles maar het zat er gewoon niet meer in. Pas ver in de blessuretijd plofte een verre voorzet in het Delftse doel, de twijfelachtige eer was gered.

Opstelling SC Monster: Broch, Franken, Saeijs (Peereboom), Looye, Verkade; Hogervorst, Warners; van der Deijl (Rohan), Bruers, van Maanen, Tons, Korkmaz (Looye);  De Ruiter, Bruers, van der Deijl.

Klik hier voor alle uitslagen in de 3B