• Sportclub Monster 1 op trainingskamp in Fuengirola.

  10 jan 2019
 • Sportclub Monster 1 op Trainingskamp Fuengirola

  Dag 1
  Vanmorgen om half 4 verzamelde het 1ste van Sportclub Monster  op Sportpark Polanen. Waar vandaan een bus ons naar Schiphol bracht. Het was voor iedereen een korte nacht dit omdat er dinsdagavond eerst nog een oefenwedstrijd is gespeeld tegen DUNO. Die wedstrijd is door Sportclub Monster met 4-0 gewonnen.  Kijk hier voor een foto impressie.

  We waren op tijd op Schiphol aangekomen een het inchecken ging vlotjes dankzij de voorkeursbehandeling geregeld door Trainingskamp.nl. Na een uurtje konden we aan boord en om even voor 7 uur gingen we de lucht in.
  Het eerste stuk was wat hobbelig vanwege turbulentie maar de rest van de vlucht was rustig. We waren 20 minuten eerder in Malaga dan gepland. De bagage opgehaald en naar de uitgang waar de bus naar het hotel stond te wachten.

  In het hotel ingecheckt en daarna was het even relaxen op het terras in de Spaanse zon tot aan de lunch.
  Om 13.00 uur konden we gaan lunchen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Na de lunch even uitbuiken op het terras en om 14.00 hield Robin een inleidend praatje over het Trainingskamp en werd het een en ander uitgelegd en om 14.30 uur zijn we richting het strand gewandeld waar het voetvolley werd gespeeld onder een lekker zonnetje bij een temperatuur van 20 graden. Het team Van Robin werd eerste na een zinderende finale.

  Rond 16.00 uur hebben we nog even wat gedronken op het strand nadat Chiel en Nick eerst de plaatselijke supermarkten van hun bier hadden verlost.
  Sommige gingen nog even zwemmen in de Spa en andere deden relaxed een bakkie of een drankie of deden een tukkie om de korte nacht in te halen.
  Om 19.30 uur konden we aanschuiven bij het dinerbuffet.
  Hierna was het ven tijd voor zichzelf waarna om 21.30 uur de jaarlijkse voetbal quiz op het programma stond. Mike groenewegen had weer 40 moeilijke vragen gemaakt. De uitslag volgt later

  Groetjes Frans namens de hele groep uit een zonnig Fuengirola.
   
   
  Sportclub Monster 1 op Trainingskamp Fuengirola

  Dag 2

  Dag 2 begon met het ontbijt om 08.00 uur want om 09.00 uur zou de bus klaar staan om ons naar het trainingsveld in Mijas Pueblo te brengen ca 5 km van het hotel. Kijk hier voor een foto impressie van dag 2.
  Het stadion estadio Minicipal Antonio Marquez Alarcon Ligt op 500 meter hoogte. Het veld ligt bovenop een berg waar ze een stukje vanaf hebben gehaald om dit Sportpark te kunnen realiseren.De laatste 400 meter ging te voet omdat de bus dit niet aankon. Gelijk werden de kuiltjes gestest. Dus een echte hoogte stage.

  Het kunstgrasveld was zo goed als nieuw. De training begon met een goede warming up en verder werden er diverse trainingsvormen afgewerkt. Maurits nam de keepers voor zijn rekening en Andre de geblesseerde spelers. Het was fijn om te zien dat Bryan weer aansloot bij de groep.
  Aan het eind van de training kwam het dameselftal van PSV het veld op om hun training af te werken. De heren gingen gewoon door met trainen en waren niet afgeleid.
  Na 1,5 uur goed getraind te hebben gingen we weer met de bus terug en had iedereen de tijd voor zichzelf tot aan de lunch. sommige gingen nog even naar het strand voor een verfrissende duik anderen zochten een plekje op het terras.
  Na de lunch gingen we om 14.00 uur met de trein naar Malaga om wat cultuur op te snuiven en wat van de stad te zien. Aangekomen in Malaga hebben we eerst wat rondgelopen en daarna op en terrasje wat gedronken. Een aantal ging op verkenning uit en vonden een terrasje aan de haven waar de zon nog lekker scheen. De rest van de groep sloot daarbij aan en om 20.00 was het tijd om naar een restaurant te gaan waar het diner werd gebruikt. Hierna ging om 22.00 uur de staf richting het hotel en de jongelui bleven nog even in Malaga.

  groeten namens de groep uit een zonnig maar iets minder warm Fuengirola
   
  Frans
   
   
  Dag 3

  De dag begon zoals gebruikelijk met een ontbijt vandaag was die om 9 uur gepland. Na het het ontbijt was iedereen vrij tot 11.30 uur. Tijden deze periode hielden de trainers de individuele gesprekken met de de spelers. Kijk hier voor een foto impressie van dag 3.
  Om 11.30 vertrok de bus volgens het programma naar Benalmadena. Maar we reden Benalmadena voorbij en eindigde bij een groot sportcomplex Inacua racket center in Malaga.
  Om 12.00 ur gingen de spelers na een korte uitleg van Ed de Padelbanen op en al gauw had iedereen door hoe het spelletje ging. Met veel hylarische en fanatieke momenten waren de meeste weer een ervaring rijker en kan MLTV90 waarschijnlijk een paar leden erbij schrijven.

  Om 14.00 uur gingen we terug naar het hotel waar snel geluncht en omgekleed moest worden in het buitenmodelletje (presentatiepak) Door de uitstraling van dit pak wordt wer gedacht door vele in het hotel dat we een profclub zijn, een mooi compliment toch.

  Om 15.30 uur stond de bus klaar om ons met de vv Steeds Hoger uit Rotterdam naar Marbella te brengen om de wedstrijd Borrussia Dortmund - Feijenoord te gaan bekijken dat werd gespeld in het stadion van Marbella.

  Na het kaartje gekochte hebben gingen door de kaartcontrole en op de tribune aangekomen mochten we daar niet zitten want dat vak was voor supporters van Borrusia Dortm.En ze verwachte problemen. Dus weer terug met een afgescheurd kaartje naar de andere ingang. Daar stonden wat MEers die iederen gingen betasten of we wel geen verkeerde dingen bij ons hadden. wat denken ze wel. Een beetje discriminatie leek dit wel op.
  Maar goed we waren binnen. Over de wedstrijd kan ik kort zijn . Niet om aan te zien, diegene die het op FOXsports hebben gezien kunnen dat waarschijnlijk beamen.
  Na het laatste fluitsignaal gingen we naar de afgesproken plaats waar de bus zou staan en om 19.10 uur konden we richting het hotel waar het lekkere diner voor ieder wat wils klaar stond.

  Na het diner gingen de gesprekken met de trainers verder en speelde de jongens een spelletje kaart.
  We zouden het niet zo laat maken want de volgende morgen staat het ontbijt gepland om 7.30 want om 10 uur staat er een wedstrijd op het programma tegen vv Schelluinen.

  namens de groep de groeten uit Fuengirola
  Frans
   
   
   

  Sportclub Monster 1 op Trainingskamp Fuengirola 

  Dag 4

  Omdat de wedstrijd tegen vv Schelluinen om 10 uur gepland was en we voor die tijd moesten uitchecken in het hotel was het ontbijt om 7.30 uur. Iedereen was op tijd dus konden aan het ontbijt beginnen. Kamers werden opgeruimd en de bagage werd in de materiaalruimte (restaurant dependance van het hotel) Hier konden de spelers ook een passend tenue vinden. In het tenue gingen we om 9.00 uur richting het voetbalveld in Mijas waar we eerder ook getraind hadden. Kijk hier voor een foto impressie van dag 4.

  Aangekomen eerst weer het klimmetje dus de kuiten rekken hoefde niet meer.

  Na het aantrekken van de schoenen ging Robin eerst de tactiek bespreken en bij gebrek aan een bord werd dit doormiddel van wat dopjes op het veld uitgelegd aan de spelers. Andre nam  een deel van de warming up voor zijn rekening.

  Na de warming up werden nog even de puntjes op de i gezet door Robin en om 10  uur begon de wedstrijd tegen vv Schelluinen spelende in de derde klasse C van Zuid 1.

  Na eerst het gebruikelijke aftasten was het SC Monster die het initiatief nam en in de 5e minuut scoorde Stan de 1-0 met een geplaatste kopbal. 

  Onze  jongens bleven druk zetten op het doel van Schelluinen maar tot een doelpunt kwam het niet. In de 37e minuut raakte Fabian geblesseerd toen hij vol wilde uithalen op het doel en werd geblokt. Een domper voor Fabian, we hopen dat het meevalt en dat hij weer gauw tussen de lijnen staat. 1-0 was ook de rusttand.

  De 2e helft begon met Jari in de goal, het spelbeeld bleef hetzelfde, druk op het doel van vv Schelluinen maar tot scoren kwam het niet.  Nick kreeg een dot van een kans maar die bal kwam verkeerd op zijn schoen waardoor de bal over de extra hoge ballenvanger ging. Ted en Maurits gingen de bal zoeken want Cock had gezegd dat hij alle ballen terug wilde hebben. De bal bleek via het parkeerterrein naar beneden gerold te zijn dus hadden Ted en Maurits weer een pittig klimmetje te gaan.

  In de 70ste minuut werd Stan gewisseld voor de niet helemaal fitte Steve maar hij wilde toch minuten maken. Een gouden wissel bleek later, want in de 71ste minuut scoorde Steve na een steekbal van Jordi te hebben gekregen de 2-0. In de 79ste minuut was het weer Jordi die aan de basis stond van een doelpunt hij zette met een 1-2tje  zijn zwager Marc vrij voor het doel en Marc kon de bal de touwen in jagen 3-0. 3-0 was ook de eindstand van deze wedstrijd.

  Het was een leuke wedstrijd met als enige tegenvaller de blessure van Fabian.

  Na de wedstrijd ging het richting hotel waar er in 2 kamers gedoucht kon worden. Er werden ook nog persoonlijke gesprekken gevoerd tijdens dit rust momentje. Om 14.00 uur ging de groep wandelend richting een restaurant op de boulevard waar we de lunch gingen nuttigen.

  Robin nam tijdens de lunch even het woord om even stil te staan bij wie dit trainingskamp hebben mogelijk gemaakt. Hierop werd luid door de jongens geapplaudisseerd.

  Tijdens de lunch kwam een oudere Spanjaard met zijn telefoon, hij wilde op de foto met Andre en Rodney. Waarschijnlijk had hij het idee dat we een bekend team waren.
  Op een gegeven moment werd een taartje met een kaarsje en het getal 78 erop  binnen gebracht voor een andere gast die daar met zijn familie zijn 78ste verjaardag vierde. Uit alle kelen begon het happy birthday klinken en nog wat andere liederen met teksten die ik hier niet kan noemen. Tot grote hilariteit kwam de vrouw van de man later en begon in het Spaans te praten en Andre verstond dat een beetje en wat bleek, de man had 30 jaar in Nederland gewoond en sprak en verstond dus Nederlands.

  Het was een mooie afsluiting van het trainingskamp met een lekkere hap eten.

  Na de lunch was iedereen vrij tot 18.00 uur en om 18.15 uur stond de bus klaar om ons naar het vliegveld te brengen. We konden weer dankzij trainingskampen.nl op een eigen desk inchecken waardoor we snel door de douane waren en we nog wat tijd hadden om wat te eten en te drinken. Ook werden er nog een paar persoonlijke gesprekken gevoerd. 25 minuten eerder als gepland konden we boarden en hierdoor waren we ook 20 minuten eerder op Schiphol waar de party bus klaar stond om ons naar Polanen te brengen. Om 01.15 uur waren we op Polanen waar iedereen afscheid van elkaar na een mooi en gezellig trainingskamp.

  Namens de begeleiding en spelers willen we sponsor Piet Looije( Looije verpakkingen) , Bestuur, Martijn Bentvelzen (voor het regelen op de achtergrond van het trainingskamp) Onze Cock Hogervorst (voor het verzorgen van het materiaal voor en achteraf) en Trainingskampen.nl (voor de goede en flexibele organisatie van het trainingskamp) bedanken.

  Wij hopen dat dit trainingskamp waar de saamhorigheid helemaal top was, zal leiden tot een succesvolle 2e seizoenshelft.

  Frans