• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Sportclub Monster 1 tegen Berkel 1 uitslag 1-3

S.C. Monster 1 - Berkel 1 Uitslag: 1 - 3

Werd  enige weken geleden, toen het nog 5 voor 12 was, geschreven over strohalmen, inmiddels is de S.C. Monster in een fase beland dat de wijzers van de klok 1 minuut voor 12 aangeven. Geen strohalmen meer maar een Houdini-act uitvoeren is wat ons eerste nodig heeft. Onmogelijk ? Misschien. Waar boeienkoning Harry Houdini uit schier onmogelijke situaties zich van zijn ketens ontdeed, moet dat voor ons vlaggeschip ook mogelijk zijn.

Te beginnen met CVV Berkel. De Christelijke Voetbalvereniging Berkel is op 9 maart 1961 opgericht en speelde in het verleden met wisselend succes in de 4e en 3e klasse van het zaterdagmiddagvoetbal. In 2017 werd zij kampioen van de 3e klasse C en promoveerde naar de 2e klasse. Berkel staat momenteel met 33 punten op een veilige 7e plaats van de 2e klasse D. Uit werd het in de kou 2-2, nadat de S.C. Monster met 2-1 had voorgestaan.

Na de ontmoeting tegen de Lansingerlandbewoners moet er uit tegen de SVC’08 worden gevoetbald om vervolgens thuis, op 25 mei, de laatste competitie- wedstrijd te spelen tegen UVS. De Leienaren verloren vorige week de inhaalpot - restant 37 min. - van SVC ’08 met 2-0. Een uitstekende uitslag voor Scheveningers , maar voor ons zeker niet gunstig. SVC ’08  klom door de overwinning op UVS over HVC’10 heen. Ook de Hoekenezen zijn in zwaar weer terechtgekomen en zijn, toch wel zeer  verrassend, ook kandidaat voor het spelen van nacompetitiewedstrijden. En dat had niemand durven te voorspellen aan het begin van de competitie.

Verslag

Afgelopen dinsdagavond speelden onze mannen voor de Westland Cup een prima wedstrijd tegen 1e klasser Honselersdijk en zij wonnen fraai van de Dijkenaren met 3-2. De volgende ronde (datum nog niet bekend) komen zij uit tegen de winnaar van het duel HVC’10 ?? FC ’s-Gravenzande. De overwinning op de nr. 4 van de 1e klasse B moet toch wel een opsteker zijn voor de Knoester-Brigade. Zo’n uitslag geeft vertrouwen en dat was te zien. Vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Duindam vlogen onze mannen erin. Met als resultaat in de 1e minuut twee aan het hoofd geblesseerde spelers, de rechtsback van Berkel en onze linksback Laurens Kooren. Beide spelers werden enkele minuten opgeknapt door de verzorgers en met een hoofd van Laurens vol verband en een flinke pleister op het andere hoofd speelden ze alle twee dapper verder.

Daarna ontspon zich een boeiende strijd over het gehele veld, want zowel op het middenveld als over de vleugels werd er fel gestreden. Fel, maar altijd sportief en zeker niet over de grens van de sportiviteit. Het was in dit verband dan ook verwonderlijk dat de heer Duindam toch meende om af en toe een gele kaart te moeten geven en hiervan werd Koen Warners ten onrechte de dupe. Aanvallend kwam Monster niet echt uit de verf, want behalve een omhaal van onze spits Jordi van Maanen , enkele helaas ongevaarlijke schoten van Stan v.d. Bos, Mike Peereboom , David de Ruiter en Bas de Brabander school er weinig of geen doelgerichtheid in de Monsterse aanvalsdrift.

Berkel daarentegen was bepaald effectiever en het wachten was dan ook op een Berkels doelpunt, maar daaraan ging helaas een fout vooraf van de toch heel aardig spelende laatste man Keke Stam, die op ongelukkige wijze de bal verloor op ons middenveld. In de 35e minuut 0-1, want zelfs onze attent keepende Jari Baggerman kon dat doelpunt niet voorkomen. Dezelfde Keke Stam, die eigenlijk een goede wedstrijd speelde, had pech met een van zijn vrije trappen die snoeihard rakelings overvloog. Vlak voor rust was het Jordi van Maanen die de Monsterse defensie op het nippertje redde door de bal weg te jassen voor Berkel nogmaals zou toeslaan.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Monster drong aan, Berkel maakte gebruik van de daardoor ontstane ruimte. De 51e minuut vergeten we niet snel, toen namelijk kreeg onze Koen volstrekt ten onrechte een 2e gele kaart ??.!!! Dus rood, en met een verbeten trek op zijn gezicht zocht Koen zonder enig commentaar (hulde Koen!!) de kleedkamer op ??
    Waarom de heer Duindam deze zeer omstreden beslissing nam, ontging vriend en tegenstanders, want van alle kanten (ook van Berkelse zijde op de tribune)  klonk er groot onbegrip.

Maar enfin, met 10 man verder en niet zaniken. Monster rechtte de rug en zowaar kwamen er nog enkele mogelijkheden tegen de overigens toch net iets betere Berkelse voetballers, van wie ons vooral de ijzersterke linksback opviel, hij was een rots in de branding. Er werd gewisseld aan Monsterse kant. Langenberg erin en de met een hoofdwond strijdende Laurens er onder applaus uit. Ook Mike Peerenboom werd gewisseld voor Hoogervorst.

Heel veel hielp dit niet want er volgden nog 2 doelpunten (beide met de geur, zelfs 1 met de indringende stank van puur buitenspel). Kortom, we stonden met 1-3 achter in de 94e minuut, en dat was HEEL TELEURSTELLEND , zeker voor alle spelers die in feite alles gegeven hadden. Laten we ons richten op de nacompetitie. Wel gewoon volgende week onze plicht doen tegen SVC’08 en een week later tegen UVS.

Daarna krijgen we nog 3 zeer interessante wedstrijden (let op: knock outfase). Tegen wie is nog niet bekend. Dit betekent dat wij zelf de regie voeren, en alle energie in de nog resterende 3 wedstrijden kunnen pompen. Wij als verslaggevers en alle supporters gaan voor een goed resultaat. Dus ook de spelers. Wij hebben het volste vertrouwen in onze jongens !!!

H. & P.