• SportClub Monster  1 -  Te Werve  1  uitslag: 0 - 2

Vorige week tegen het Wateringse Velo, vandaag opnieuw een tegenstander van formaat. Te Werve, op 1 september 1916 opgericht, is, wat vroeger werd genoemd een bedrijfsclub. Shell was meer dan 100-jaar geleden de initiatiefnemer van de oprichting van deze vereniging.Talloze voetbalverenigingen zijn ooit begonnen als sportieve "uitlaatklep" voor de honderden soms duizenden werknemers die werkzaam waren bij bedrijven zoals Unilever, PTT en Philips.

Het waren vooral de leden van de personeelsverenigingen van dergelijke bedrijven die zich bezighielden met het oprichten van voetbalverenigingen. Het voetbal werd immers steeds populairder. Zo had de bekende Vlaardingse zeepfabrikant Sunlight de gelijknamige vereniging "Sunlight" onder haar hoede en vonden  P(osterijen) T(elegrafie) T(elefonie)-ambtenaren, die een balletje wilden trappen,  o.a. onderdak  bij het aan de Benoordenhoutseweg gelegen SVPTT. Bekende spelers uit de jaren tachtig waren o.a. Oosterbaan en de gebroeders Wim en Hans Lamens. Zij brachten met hun spelinzicht en balvaardigheid het 1e elftal van SVPTT naar een hoger niveau.

Te Werve was ooit een "Shell-bedrijfsclub". Buiten Te Werve herinneren de oudere supporters zich nog een Shell-vereniging en wel TSB (The Shell Boys) uit Schiedam. Opvallend detail toen: Het veld lag erbij als een biljartlaken en afgekeurd werd het vrijwel nooit. De nederlaag, vorige week tegen Velo, bracht ons vlaggeschip op de 12 plaats  van de 2e klasse C. Op de 13e plaats staat DOCOS (21 punten) en op de 11e positie, met slechts 3 punten meer dan de Polanenbewoners, staat de SVC’08.

Tegen beide clubs moet er nog worden gespeeld dus zijn er zeker nog strohalmen. DOCOS is op 20 april gastheer en op 11 mei ontvangen wij Berkel. Op 18 mei spelen we uit tegen de fusieclub SVC ’08   en als laatste wedstrijd (25 mei) van de competitie staat de ontmoeting thuis tegen UVS op het programma.

We hebben het nog steeds in eigen hand !!

Verslag:

Op een zonnige maar winderig koude middag speelde Sportclub Monster tegen de bekende tegenstander Te  Werve een merkwaardige wedstrijd. Het was eigenlijk een wonder dat Monster met een gelijke stand de rust haalde. Want liefst twee maal werd de lat geraakt door onze gasten en éénmaal ging de bal van paal tot paal op wonderbaarlijke wijze het doel uit.

Te Werve heerste gedurende de eerste 20 minuten op alle fronten, maar wist toch niet tot realistische scoringskansen te geraken en dat lag aan de tomeloze inzet in alle geledingen van onze jongens, die zich voor alle ballen wierpen. Bovendien werd onze Willem Jan Broch (gebroken vinger) op geweldige wijze vervangen door de permanente keeper van ons tweede (weer een gelijkspel en nu vrijwel veilig !) Jari Baggerman, die een heel verdienstelijke wedstrijd speelde.

Allengs in de eerste helft kreeg  S.C. Monster meer grip  op het spel en bepaalde toch ook wel een beetje het spelbeeld,  althans op het middenveld. M. kwam zelfs tot aardige opbouw van aanvallen en vooral over rechts met de steeds goed aanspeelbare Keke Stam, Bas de Brabander en de snelle rechtsbuiten David de Ruiter liep het af en toe best aardig.

Maar eerlijk is eerlijk,  zo lekker combinerend als Te Werve werd het bij ons maar zelden. Toch kwam Monster tot enkele leuke tegenaanvallen en het was fijn dat die veelal liepen via onze weer herstelde spits Jordi van Maanen, die tot ons grote genoegen weer zo goed als geheel fit de spitspositie innam en dat zeker niet onverdienstelijk deed. Ook Koen Warners was weer van de partij en zijn tomeloze inzet was weer als vanouds.

Op de linkerflank was Laurens Kooren ijverig van de partij, nog steeds zoekende naar zijn niveau van een half jaar geleden. Ook Brian Hogervorst en Michiel van den Bos waren duidelijk aanwezig, maar hadden aan de voorwaartsen van Te  Werve hun handen vol. Min of meer nieuw was voor ons de centrale middenvelder Marc Voois, die ijverig zijn best deed. De rust ging dus in met 0-0. Een prima resultaat. Daarna werd het voor S.C. Monster moeilijker en moeilijker. Te Werve drong steeds meer aan. In de 51e minuut moest onze keeper redden en dat deed hij meer dan uitstekend. Hulde !

Er werd gewisseld. Voois eruit en Ersin Korkmaz er in. Dit bracht voetballend wat meer ruimte. Ersin is vrijwel altijd aanspeelbaar en doet met zijn voeten soms onnavolgbare dingen. Ook een verandering op het middenveld. De enthousiaste Stan van den Bos eruit en good old Gerald Langenberg erin. Dat bracht toch iets meer kracht in de ploeg. Maar het verhinderde niet dat de scorende ploeg helaas opnieuw Te Werve was, er werd weliswaar gevlagd maar het signaal werd niet gehonoreerd: 0-2.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Monster drong nog wel aan, kreeg in de slotfase zelfs een niet te missen kans, maar de 3 punten gingen naar Rijswijk.

H. & P.