• Sportclub Monster 2 - ARC 2

SCM2 wint met 3-0 thuis van ARC2 uit Alphen ad Rijn op zaterdag 9 december . Op een gure zaterdag ochtend, waarbij vele veld wedstrijden werden afgekeurd vanwege de overvloedig gevallen regen van afgelopen dagen, werd er door SCM2 op het nieuwste kunstgras veld2 gespeeld. Deze koudwatervrees was ongegrond en door inzet en kunde werd de wedstrijd gewonnen. We en hebben weinig kansen weggeven aan een tegenstander die wij gelijkwaardig achten. Opvallend is dat in onze competitie vele wedstrijden worden gewonnen door de thuisspelende teams. Maar de week daarop meer dan gemiddeld door de zelfde uitspelende teams worden verloren.

Trainer Geert vE sprak het team vooraf toe en liet weten dat hij ARC als tegenstander hoog heeft zitten. Een goede ploeg die gewend is te voetballen op kunstgras. Wij spelen liever op ons grasveld met putjes en hoopjes. Lekker wat zachter en sneller. Spelen op kunstgras is affreus en kan Geert niet enthousiasmeren. De volgende 433 opstelling verscheen op het bord met keeper en captain Jari met een verstuikte maag in de goal. Achterin vrnl; Patrick vD/Nick vdrK, Jelle vdrA, Melvin B en Chiel vdB. Op het middenveld joegen Nolan vH, Jabian vK/Perry vdrK en Ersin K de tegenstanders op. Voorin renden Steve H/Gerald L, Koos vS/Kenly vdrK en Wouter T richting tegenstander goal. Perry begon op de bank door een verstuikte kaak nadat Jelle hem dit seizoen voor de zoveelste keer blesseerde. Nick begon op de bank met een verstuikte lies. Remy vH bleef op de bank door een verstuikte rug. Hij mocht zitten naast Thomas M met een gewone kunstgras allergie, leider Kees S en verzorger Harm O.

De eerste helft zouden we eerst wat inzakken. De linies kort houden maar ook meer durf in de punt. Van de eerste afspraak heb ik weinig gezien. Direct ten aanval met het windje mee. De linies waren kort maar ja dat heb je als je veel op de helft van de tegenstander speelt. ARC liet bij balbezit de bal langdurig achterin rondgaan alvorens zij een aanval waagden. Bij een aanval van ons over links haalde Steve de achterlijn en kaatste terug naar de opkomende linksback Chiel. Die gaf van ver een strakke bal op de goal naar de 2e paal. Ik stond min of meer in 1 lijn en zag dat de bal het eind van de curve iets naar links boog waardoor deze precies in de rechter bovenhoek woei tot 1-0. Onhoudbaar. ARC liet het er niet bij zitten en ging het spel meer maken. Zij kwamen steeds dichter bij onze goal. Jari ketste veel ballen weg. Melvin probeerde hun keeper, die ver voor zijn goal speelde, nog te verschalken. Een lange hoge bal, bedoeld om net over hem heen te lobben. Met deze 1-0 voorsprong gingen we rusten.

In de rust dronken we een kopje thee en Gerard drukte iedereen op het hart om duels te winnen en kansen te gebruiken. In de tweede helft hadden we tegenwind en verwachtten dat ARC veel afstandsschoten zou lossen. Dat viel mee. Ze schoten veelal te hoog en te weinig gericht. Slechts 1 keer heb ik Jari naar rechts zien vliegen om een bal tot corner te duwen. ARC wilde vooral voetballend tot vlak voor Jari geraken om te scoren. Zij gingen met windje mee 343 spelen waardoor er voor ons voorin meer ruimte kwam. Fabian over links zette voor. Net te hard maar wel tot bij, op rechts vrijstaande, Ersin die een mooie bal verstuurd naar de 2e paal. De keeper talmde. Uitkomen of blijven staan? Wouter kopt en de crossbal heeft de keeper al gepasseerd. Dan komt Steve inglijden voor het laatste zekere zetje naar 2-0. ARC bleef ongebroken zoeken naar mogelijkheden. Ook werd geprobeerd onze verdedigers uit hun spel te halen. Dit mocht hun niet baten. Wouter over rechts, schudde zijn directe tegenstander af en sprintte de ruimte in naar de goal. Op tijd werd de bal opzij gelegd naar Gerald die de bal onder de keeper doorspeelde en de 3-0 maakte. Het voorhoofd van de onfortuinlijke ARC verdediger werd door Frans dJ, die was ingevlogen, dichtgenaaid en bepleisterd. Hoe de Alphenaren bleven proberen. Er kwam geen bal meer door bij ons achter. Onze verdediging bleef robuust. Zelfs toen verdediger Nick de laatste 10 minuten strompelend met aanvaller Gerald werd gewisseld.

Conclusie: Compact gespeeld waarbij de poppetjes op de meest gunstigste posities stonden. We hebben weinig weggegeven en duidelijk gewonnen. Er werd iets meer in het strafschop gebied van de tegenstander gespeeld. Maar dit kan nog beter. Niet bang zijn van een keeper. Die moet ook ergens staan. Nu waren wij in de 2e helft de counter-ploeg. Bij een voorsprong dwing je vanzelf af dat de tegenstander het spel moet maken. Kunstgra-ngst? We love it.

Vlôgger Aad.