• Sportclub Monster 2 – Honselersdijk 2

SCM2 speelt 1-1 thuis tegen Honselersdijk2 op zaterdag 4 november . Begon de wedstrijd nog met een flauw zonnetje, er schoven steeds meer wolken boven Polanen. De tegenwind nam toe en uiteindelijk begon het regen te huilen. Een dramatisch einde van een wedstrijd die makkelijk gewonnen kon worden. Gelijk spel maar het voelde en is een verlies partij geworden.

Trainer Geert vE had de volgende 442 opstelling bedacht. Aanvoerder Jari B in de goal. In de verdediging vrnl Nick vdrK, Jelle vdrA, Melvin B en Gerald L/Patrick vD. Op het middenveld David dR, Thomas M/Ferry M, Patrick J en Steve H/Kenly vdrK. In de aanval stonden Fabian vK/Nolan vH en Ersin K. Op de bank zaten verder de geblesseerde Perry vdrK, leider Kees S en verzorger Harm O.

De eerste helft startte zoals alle andere tot nu toe maar deze keer van de andere kant. Ook nu startte de tegenstander fanatiek. En probeerde ons te overrompelen en een snelle voorsprong te forceren. De verdediging hield de boot af en kon alle aanvallen pareren. Nu was het onze beurt om de Honselse goal op te zoeken. Een vrije trap op rechts van Gerald werd afgeketst en kwam links bij Ersin. Die haalde met links uit cross op het doel. De bal spatte op de lat. Andere schoten op het doel werden door de oranje hemden gekeerd. Van de doellijn gehaald, bij de doelpaal corner gegeven of door een voetje nog net over getikt. We werden er moe van en Honselersdijk kroop uit hun belegering en probeerde met goed spel het tij te keren. Onze aanvalsgolven leidde tot verlies van concentratie en accuratesse. Veel kansen maar steeds meer “net niet”.

In de tweede helft begonnen we opgewekt met dezelfde elf. Daar waar we waren gebleven. Aanvallen en proberen de goal te maken. Steve van dichtbij. Hun lange keeper kon nog net naast tikken. Ersin probeerde van alles. Hard op de goal, rollertjes op de goal en doelpaal maar geen van die ballen wist de mêlee van Honselse dribbelkonten te passeren. Kenly van dichtbij. Ersin nogmaals keihard op de paal. 5 minuten voor het einde volgde een corner en Jelle wist de bal in de goal te knikken. EINDELIJK de bevrijdende en verdiende treffer. Meejuichende spelers van de bank opgesprongen kregen een gele kaart. Wat is het doel daarvan? Maar wat was DAT na de hervatting? Een Honselse aanvaller, duidelijk in buitenspel positie kreeg de bal en mocht de tegengoal maken. Op mijn vlagsignaal werd in eerste instantie niet gereageerd. De scheids kwam uitleg geven. Er zou een Monsters aanraking zijn geweest toen de bal gegeven werd. Dat kon ik niet zien en ik denk dat weinigen dit gezien zullen hebben. Ik zag die bal in 1 lijn naar de buitenspel staande speler gaan. Ik zei nog maar die man stond gewoon hinderlijk buitenspel en de bal werd duidelijk naar HEM gespeeld. Stel je voor dat hij gewoon bij onze keeper had staan wachten. Ik denk dat 99 van de 100 scheidsrechters hadden afgefloten. Wij konden op geen mogelijkheid herstellen. Dit was niet in de geest van de wedstrijd en de geest was uit de fles. Spelers die net blij waren om op voorsprong te zijn gekomen, kwamen door zijn beslissing in een emotionele fase. Verhaal halen bij de scheids leidde tot een rode en gele kaarten. Ook het publiek kreeg niet de kans deze emotie fase te verwerken. Iedereen wilde de baas spelen en de scheids stond er niet boven maar tussen in. Het nog 3 minuten doorspelen in de huilende regen was geen doekje voor het bloeden. Ik was blij dat Honselersdijk te zwak was om nogmaals te scoren want stel je voor!!! Dan was het misschien gaan onweren.

Conclusie: Ons spel is steeds meer als het weer en dat wordt nog wat komende tijd. Deconcentratie ebde weg en leidde tot verlies van balcontrole. Secuur en bedachtzaam afwerken op de goal ontbraken steeds meer. Vrij naar JC; “Als je op tijd start, ben je altijd op tijd”. Of wel als je traag start moet je harder lopen om bij te halen. Als dit gaat opspelen dan ga je compenseren en forceren in de hoop dat het toch nog gaat lukken. Dat geeft weer een weerslag en kom je in een spiraal naar beneden. Eigenlijk kom je in het rood. Zouden we eerst nog stappen maken. Dit was letterlijk een stap terug en daarom kwam dit gelijk spel hard aan.

Vlôgger Aad.