• Sportclub Monster 2 tegen Westlandia 2 uitslag 6-0

Sportclub Monster 2 - Westlandia 2

SCM2 wint met 6-0 thuis tegen Westlandia-2 op zaterdag 21 april. Na een winst partij van 1-4 bij Scheveningen uit 2 weken geleden en een winstpartij van 2-3 bij Quick Boys vorige week in Katwijk, was dit de derde winstpartij op rij van SCM2.

Trainer Geert vE moest afgelopen wedstrijden steeds enige spelers missen. Nu aan het einde van het seizoen spelen blessures op, komen er schorsingen voor en het voorjaar lokt familie-uitjes uit en dus afmeldingen. Tocht kunnen de trainer-coaches van Sport Club Monster voldoende spelers op de lijst aanwijzen voor de 3 teams omdat het aantal selectiespelers groot is. Geert deed het vandaag met Scarface Jari B in de goal. Achterin vrnl; Patrick vD, Coen D, Melvin B/Jason K en Gerald L. Op het middenveld. Patrick J/Steve H, Wouter T en Ersin K. Voorin zagen we David dR/Ferry M, Koos vS en Kenly vdrK/Perry vdrK. Op de bank zagen we naast trainer Geert ook, Kees S, Harm O en Marco dW. Marco gaat komende weken Geert vervangen omdat deze onder het mes gaat en onmogelijk de trainingen kan geven vanuit zijn rolstoel.

De eerste helft startte zoals alle andere tot nu toe. We zouden het eerste kwartier eerst de wedstrijd lezen om pas dan te gaan zoeken naar de openingen om een goal te forceren. Echter deze keer was het totaal anders. Vanaf de eerste minuut was Westlandia onmachtig om de middenlijn te passeren. Jari kon zich rustig insmeren en een zonnebad nemen. Zeker nodig om zijn voorhoofd met 7 hechtingen te ontzien. Wij moesten als team verder voorkomen dat Jari in actie moest komen. Onze aanvallen leidde al snel tot de 1-0 toen Wouter met zijn rug naar de goal gekeerd de bal aan de opkomende David mee gaf. Al struikelend over de bal, passeerde David de keeper over rechts. Koos kreeg meerdere kopkansen. Hij werd steeds afgehouden, kopte net naast of in de handen van de keeper. De druk op het Westlandia doel bleef. Wouter gaf een lange pass naar voren, precies voor Ersin. Die liet de keeper de verkeerde kant kiezen zodat het 2-0 werd.

In de rust resumeerde Gerard zijn opmerking tot; "VOORKOM NONCHALANCE". Koos wilde meer luchtsteun omdat de verdediging van Westlandia hem probeerden te isoleren en hem steeds belemmerde. Tijdens een aanval soleerde Koos van rechts naar links maar vond geen opening. Dan maar naar Kenly op links. Die gaf een voorzet naar de penalty stip en notabene linksback Gerald stond daar, plukte de bal als een rijpe appel en deponeerde deze in het netje. Hoppa 3-0. Wat later wederom een lange voorzet van Kenly naar de penalty stip. Koos kopte precies over de keeper naar 4-0. Corner op corner kregen we. David kreeg de bal wel op de lat maar niet langs de keeper. Wel lukte het Jason. Koos kreeg 2 bodygards die hem het koppen belette maar Jason kreeg de bal bij de 2e paal en kopte strak binnen naar 5-0. De 6-0 kwam van de voet van Koos die een geschepte bal van Wouter over de verdediging heen, promoveerde tot doelpunt. Wederom in de rechterhoek.

Conclusie: De jonge scheidsrechter floot perfect en liet zich niet intimideren door de coach van de tegenstander. Wij blijken steeds in het 2e deel van de 2e helft door te kunnen drukken omdat de tegenstander leeg gespeeld is. Hoe warmer het weer hoe heter wij het voor de tegenstander maken. Alle linies speelden sterk en gedegen. Opvallend vandaag: Gerald maakte mee dat frustraties niet nodig zijn. Afreageren op een tegenstander en scheidsrechter is helemaal niet nodig om te scoren en een wedstrijd te winnen. Dat was de dubbele winst van deze wedstrijd. Nu vasthouden.

Vlôgger Aad.