• Sportclub Monster geeft het in één minuut weg

Nadat vorige week de koploper op bezoek kwam, was het vandaag tijd voor een bezoek aan de lantaarndrager. In het verre Ter Aar was de plaatselijke TAVV de tegenstander. TAVV vecht voor de laatste kansen en Sportclub Monster is op zoek naar aansluiting in de middenmoot.

Sportclub Monster kwam prima uit de startblokken. Nadat de rook van de fakkels van de in grote getalen meegereisde supporters was opgetrokken werd door Sportclub Monster druk gezet, het tempo hoog gehouden en werd via de zijkanten de aanval gezocht. David de Ruiter was op rechts al enkele keren gelanceerd, maar zijn voorzetten konden niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

In de zesde minuut leverde de eerste aanval over de linkerkant een verdiende treffer op. Bas de Brabander bracht de bal hoog voor het doel, David de Ruiter won z’n kopduel, kreeg de bal niet op doel maar Ramon Bruers had we de bal voor het intikken, 1-0. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken.

Maar na de openingstreffer kwam TAVV beter in het spel en liet Sportclub Monster het na om door te drukken. De aanvallen van TAVV werden steeds dreigender en Sportclub Monster kwam er nog maar zelden uit.

Na dik een half uur spelen floot scheidsrechter Van Kommer voor een overtreding die Vince Franke zou hebben begaan, hetgeen het publiek ontging. Vanaf de zijkant van het veld werd de bal het strafschopgebied in gedraaid en ongelukkig door een speler van Sportclub Monster geraakt waardoor de 1-1 een feit was.

Alsof de domper al niet groot genoeg was kwam TAVV nog binnen de minuut zelfs op voorsprong. Na een fout op het middenveld kon een speler van TAVV alleen door op doelman Broch. Hij omspeelde de uitgekomen doelman behendig en schoof de 2-1 binnen.

De rest van de eerste helft probeerde Sportclub Monster weer meer aanvallend te spelen, maar kansen konden bijna niet worden gecreëerd. Bij rust was het dan ook 2-1.

Na rust was het vooral Sportclub Monster dat op het kunstgras in Ter Aar de aanval zocht. TAVV beperkte zich tot verdedigen en wist zo nu en dan met een counter gevaarlijk te worden. Aan werklust ontbrak het bij de brigade van trainer Knoester niet, maar de verdedigende muur van TAVV bleek redelijk makkelijk overeind. Om toch nog e.e.a. te forceren werd er vanaf ongeveer een kwartier voor tijd drie keer gewisseld. Bryan Hogervorst, Mark Voois en André Rohan werden gebracht voor de verdedigers Verkade, Franke en Van der Knaap.

Met de moet der wanhoop werden de aanvallen opgezet, maar de wissels zorgde wel voor meer aanvallende impulsen maar ook dat de organisatie uit het team was. Hard werken leverde wel wat kansen op, maar tot een serieuze doelpoging kwam het niet. De wedstrijd eindigde dan ook teleurstellend in een overwinning van 2-1 voor de thuisploeg.

Opstelling Sportclub Monster: Broch; Franke (80’ Voois), Verkade (74’ B. Hogervorst), Stam, Van der Knaap (84’ Rohan); De Brabander, Peereboom, Warners; Van der Meijs, Bruers, De Ruiter.