• Met nog vier reguliere wedstrijden te gaan moest Sportclub Monster vandaag in Leiden aantreden tegen DoCoS. De belangen voor beide partijen waren even groot. In punten aantal stonden beide ploegen gelijk, met alleen TAVV onder zich.

Om half drie werd afgetrapt op een zonovergoten sportpark aan de Haagse Schouwweg. Ook had de Borrelbus weer een grote schare Monsterse fans afgezet in Leiden. Desondanks was de start voor Sportclub Monster beroerd. Al na vijf minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Een te risicovolle breedtebal achterin werd door DoCoS onderschept en de counter over de rechterkant van het veld leverde een lage voorzet op. Bij de tweede paal werd de bal binnen getikt.

Deze start was natuurlijk verre van ideaal in een ‘zes punten’-wedstrijd. Sportclub Monster probeerde wel vooruit te voetballen, maar DoCoS was fel en zette al vroeg druk waardoor menig aanval van Sportclub Monster snel in de kiem werd gesmoord. De beste kansen in de eerste helft waren ook voor DoCoS, maar de thuisploeg liet het na om enkele van deze kansen te verzilveren. Ook Sportclub Monster wist de spaarzame kansjes niet te benutten en daarmee was de stand bij rust dan ook 1-0.

Na rust ging Sportclub Monster met de zelfde elf spelers de strijd weer aan. Na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft kwam de tot dan toe beste kans voor Sportclub Monster. Een hoge voorzet van links kwam bij de tweede paal terecht. In één keer uit de lucht werd er op doel geschoten, maar de doelman van DoCoS tikte de bal nipt corner.

In de 57ste minuut werd Jordi van Maanen gebracht voor Bryan Hogervorst. Een aanvaller voor een verdediger. Sportclub Monster ging ook wat opportunistischer spelen, maar dit leidde nog niet toch heuse kansen. Sterker nog, na een misverstand op het middenveld zette DoCoS een counter op die aan de rechterkant van het veld belandde. De buitenspeler schoot de bal van afstand verrassend bij de eerste paal binnen, doelman Baggerman had hier geen antwoord op en het was 2-0.

Via twee vrije trappen was Sportclub Monster nog het dichtst bij een treffer, maar de eerste scheerde rakelings naast en de tweede stuitte via de lat achter. Ook Bruers werd nog ingebracht voor aanvallende kracht. In de 85ste minuut leek Sportclub Monster even de aansluitingstreffer te maken, maar scheidsrechter Van Ekelenburg oordeelde dat een sliding van Peereboom een overtreding was, dus de intikker van Van Maanen werd niet geteld.

DoCoS hoefde niet meer en Sportclub Monster kreeg het niet meer voor elkaar om nog echt gevaarlijk te worden. Derhalve eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor DoCoS. Door het verlies van TAVV is kans op rechtstreekse degradatie klein, maar zeker nog niet uitgesloten. Er zullen dus nog zeker drie ‘finales’ gespeeld moeten gaan worden door Sportclub Monster, te beginnen op 11 mei thuis tegen Berkel.

Opstelling Sportclub Monster: Baggerman; Stam, B. Hogervorst (57' Van Maanen), M. van den Bos, Kooren; Den Brabander, Peereboom, Korkmaz; Rohan, S. van den Bos, Langenberg (78' Bruers).