Sportclub Monster geeft niet thuis

Een van de twee derby’s voor Sportclub Monster in deze poule stond vandaag op het programma. De uitwedstrijd tegen Velo. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 2-1, dus voor eenzelfde uitkomst zou blind getekend worden. De punten zijn namelijk hard nodig om de nacompetitie nog te ontlopen. Wederom een winstpartij, laat staan een punt, op de ploeg uit Wateringen heeft er echter geen moment ingezeten.

Trainer Robin Knoester moest zijn doorgaans vaste opstelling in de verdediging aanpassen. Door het ontbreken van Vince Franken en Nick van der Knaap was de rechtsback positie vacant. Deze werd ingevuld door Keke Stam waardoor er weer een plek in het centrum vrij kwam. Op die plek werd Bryan Hogervorst, doorgaans te vinden op het middenveld, geposteerd. De noodzakelijke wijzigingen hebben zeker geen positieve invloed gehad op het verloop van de wedstrijd.

De eerste helft was van beide partijen zeer matig. Er werden nagenoeg geen mogelijkheden gecreëerd, laat staan kansen. Pas in de 25e minuut een eerste kleine mogelijkheid voor Sportclub Monster. Een voorzet van aanvoerder Bruers werd te zacht ingekopt door Koen Warners en vormde dus geen gevaar voor Velo. Nog geen 5 minuten erna wel uit het niets een doelpunt van Velo. Een "verdekt" schot vanaf een meter of 20 werd onhoudbaar voor keeper Broch in de hoek geplaatst. De duels her en der op het veld werden wat harder waardoor scheidsrechter Korbee genoodzaakt was een aantal gele kaarten uit te delen.

Na de rust pakte Velo toch het betere van het spel. Tenminste, zo leek het. Het zou nameljik ook best kunnen dat het kwam dat Sportclub Monster nog verder wegzakte. Hierdoor kreeg, in tegenstelling tot de mannen van Knoester, Velo ook meer kansen. Eerst werd in de 54e minuut de bal nog op de lat gekopt maar 5 minuten erna moest Broch de bal voor de tweede keer in deze wedstrijd de bal uit z’n doel halen. Een voorzet werd nog weg gebokst door Broch, maar de afvallende bal kon gemakkelijk worden ingeschoten. Direct daarna een dubbele wissel bij Sportclub Monster. Bryan Hogervorst mocht op de bank gaan plaatsnemen voor Marc Voois en David de Ruiter werd bedankt voor zijn diensten ten faveure van Andre Rohan. Heel veel haalde het echter niet uit. De wedstrijd kabbelde rustig richting het einde. Helaas moest er echter toch nog een derde doelpunt worden geïncasseerd. Al met al een weinig enerverende wedstrijd.

Dat zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen Te Werve echt anders moeten willen we de nacompetitie ontlopen. De punten zullen op Sportpark Polanen gehouden moeten worden. In deze lastige tijd is support vanaf de zijlijn misschien nog wel belangrijker. Kom dus allen zaterdag 13 april naar Polanen om de mannen te ondersteunen en hopelijk een mooie pot te aanschouwen.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Michiel van den Bos, Keke Stam, Laurens Kooren, Bryan Hogervorst (Marc Voois),  Mike Peereboom, Bas den Brabander, Koen Warners, Ramon Bruers, David de Ruiter (Andre Rohan) en Stan van den Bos