• SC Monster houdt koploper in bedwang.

Vandaag de 2e thuiswedstrijd op rij. Na het gelijkspel vorige week tegen RCl kwam nu koploper Voorschoten ’97 op bezoek.Voorschoten ’97 ontstaan in 1997 na een fusie van de voetbalclubs SV Voorschoten, SVLV en Randstadsport, behoort tot de grotere amateurclubs in Nederland. Kijk hier voor een foto verslag van Rien, en hier die van Heidi.
    De wedstrijd begon zoals gebruikelijk om 14.30 en stond onder leiding van de heer O Duivestein.Bij SC Monster ontbraken Michiel van den Bos (geschorst) en David de Ruiter. Op de positie van Michiel speelde Bas den Brabander waardoor er op het middenveld een plekje vrij kwam voor Koen Warners. David de Ruiter werd vervangen door de verdienstelijk spelende (en hard werkende)Mark Voois.De wedstrijd kwam, vooral door het veelvuldig fluiten van de scheidsrechter maar moeizaam op gang. SC Monster liet zich wat terugzakken waardoor Voorschoten optisch een veldoverwicht creëerde.
    Na een kwartier kreeg Voorschoten de 1e kans in de wedstrijd door middel van een kopbal. De bal werd hard naar de grond en op het doel gekopt. Helaas voor Voorschoten en gelukkig voor SC Monster stuiterde de bal echter over de lat.Voorschoten bleef de betere ploeg en het was vooral aan keeper Willem-Jan Broch te danken dat de nul behouden bleef. Na een goed half uur was het Koen Warners die namens SC Monster voor het eerste doelgevaar kon zorgen. Vlak voor rust miste de spits van Voorschoten nog een enorme kans door vrij voor de keeper naast te schieten.Na rust kwam er een ander SC Monster uit de kleedkamer hetgeen in de 1e minuut al resulteerde in een enorme kans. Helaas floot de scheidsrechter af voor buitenspel.
    Kort hierna was het Mark Voois die een schot van afstand net naast de verkeerd kant van de kruising zag verdwijnen.SC Monster werd sterker maar het was Voorschoten dat de beste kansen kreeg maar steeds een uitstekende Willem-Jan Broch op haar weg vond.In de 58e minuut werd er terecht gefloten voor een vrije trap voor Voorschoten op zo’n meter of 20 van het doel. De aanvoerder van Voorschoten wist de bal als een streep achter Willem-Jan te schieten, die nog wel naar de goede hoek ging maar kansloos was op deze pegel.Een minuut later echter was het alweer gelijk. Jordy van Maanen werd binnen het 16 meter gebied gemangeld door 2 spelers en de scheidsrechter wees ondanks felle protesten van de spelers en grensrechter van Voorschoten terecht naar de stip. Mike Peereboom zette zich achter de bal en wist wel raad met dit buitenkansje 1-1.
    Kort na de strafschop werd Stan van den Bos, die onopvallend speelde maar wel keihard werkte vervangen door Rodney van der Meijs, die na een lange afwezigheid zijn rentree maakte en die zich direct onderscheidde met een paar hele verre inworpen, waar Voorschoten zich maar moeilijk raad mee wist.Voorschoten probeerde de winst te forceren maar wist de SC Monster keeper niet meer te verschalken.In de 81 minuut werd Mark Voois nog gewisseld voor de meer verdedigend ingestelde Nick van der Knaap.De laatste minuten was het SC Monster dat de toon zette. Eerst was het Ramin Bruers die met een knappe omhaal het doel op een haar miste.
    In de laatste minuut was het Jordy van Maanen die een enorme kans kreeg op de winnende treffer maar helaas de bal in de handen van de keeper van Voorschoten schoot.Hoewel Voorschoten over de gehele wedstrijd de betere ploeg was verdiende SC Monster zeker op basis van een tomeloze inzet het dikverdiende punt en was het Voorschoten dat zeker gelet op de laatste minuten van de wedstrijd blij mocht zijn dat ze überhaupt nog een punt konden meenemen naar Voorschoten.
    Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen TAVV in Ter AarOpstelling: Willem-Jan Broch, Laurens Kooren, Keke Stam, Bas den Brabander, Vince Franken, Mike Peerenboom, Koen Warners, Ramon Bruers, Stan van den Bos (Rodney van der Meijs), Jordy van Maanen, Mark Voois (Nick van der Knaap)