• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

Sportclub Monster komt te laat op stoom.

Vandaag op een zonnige maar frisse dag de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97. Het was een wedstrijd van de middenmoot (Voorschoten) tegen een elftal wat zich in de onderste regionen van deze tweede klasse bevindt (Sportclub Monster). Voorschoten’97 de 6 voorgaande wedstrijden gelijkelijk verdeeld over winst en verlies. De laatste twee wedstrijden waren in echter in winst geëindigd dus de gastheren zaten in een positieve flow. Wisselvalligheid bij Sportclub Monster is echter tot op heden troef, dus de mannen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

Dat betaalde zich bijna al direct in de eerste minuut uit toen David de Ruiter de bal voorlangs het doel schoot maar aan de verkeerde kant van de paal de achterlijn overrolde. David deed gedurende de eerste helft verwoede pogingen om de linkervleugelverdediger op snelheid te kloppen, maar helaas bleek hij minstens even snel. Een wisseling van plaats met Rodney van der Meijs die op de linksbuiten positie stond gepositioneerd had wellicht meer rendement opgeleverd. Niet alleen voor David, maar misschien ook voor Rodney die, afgezien van een verre inworp, verder redelijk onzichtbaar was de eerste helft.

Het vervolg van de eerste helft tot aan de 20e minuut was betrekkelijk vlak. Beide ploegen wilde zeker het beste van het spel maken, maar tot echte kansen of mogelijkheden kwam het niet. Voor Voorschoten’97 kwam de eerste kans door een te korte terug kopbal van Vince Franken, die verder een zeer goede wedstrijd speelde, op doelman Broch maar laatstgenoemde kon nog redding brengen. Dat laatste gold ook voor een door Voorschoten’97 zelf gecreëerde kans in de 39e minuut. Een kleine 10 minuten daarvoor nog een schot voorlangs het doel van Willem-Jan en daarmee was de eerste helft een feit. Twee ploegen die redelijk aan elkaar waren gewaagd dus nog voldoende kansen voor de tweede helft.

De hoop op een goed resultaat werd echter in het begin van de tweede helft al direct redelijk diep de grond in geboord. In twee minuten tijd (de 53e en 55e minuut) scoorde Voorschoten’97 tweemaal en kon naar het liet aanzien de wedstrijd verder rustig uitspelen. Trainer Robin Knoester had echter nog wel wat wissels op de bank en hij gebruikte alle drie de wissels in 1 beurt. Hierdoor kwam de gemiddelde leeftijd nog een jaartje lager te liggen op 22,5 jaar. Na de wissels kwam er een voorhoede van minimaal 4 man en werd er achterin 1 op 1 gespeeld. Afgezien van een aantal, minder gevaarlijke uitvallen van Voorschoten’97, kwamen de gastheren er niet echt meer aan te pas.

De druk op het doel van Voorstchoten’97 werd aardig opgevoerd zonder dat het direct kansen opleverde, laat staan doelpunten. Dat laatste kwam er echter wel. In de 85e minuut nam Mike Peereboom een corner die door Stan van den Bos snoeihard werd ingekopt. Er was weer goede hoop op minimaal een punt. Die kwam er ook bijna toen Keke Stam met "de hand van God" verlengde in het doel. Waar Diego Armando Maradonna er in 1986 nog mee wegkwam in de kwarfinale van het WK tussen Argentinië tegen Engeland, zag de scheidsrechter van vandaag, Aad Hilgersom, de handsbal wel. Ver in de extra tijd kwam Voorschoten’97 nog op een 3-1 stand door een laatste uitval.

De mannen van Knoester hebben er zeker voor gestreden, maar het mocht vandaag niet zo zijn dat er punten meegenomen konden worden naar Sportpark Polanen.

Volgende week een weekje rust in de competitie, maar de week daarna (17 november) de thuiswedstrijd tegen TAVV. Een "kraker" tussen de nummer laatst en voorlaatst. Support voor ons vlaggenschip is zeker weer gewenst om er voor te zorgen dat de weg naar boven weer wordt ingeslagen.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Vince Franken, Michiel van den Bos ( Lex Vijverberg), Keke Stam, Laurens Kooren, Mike Peereboom, David de Ruiter (Stan van den Bos), Bas den Brabander, Jordi van Maanen, Ramon Bruers, Rodney van der Meijs (Steve Hogervorst).